Довбик і Шевченко забили менше: український форвард розкрив секрет своєї результативності в Європі

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
343
2 голоси
Довбик і Шевченко забили менше: український форвард розкрив секрет своєї результативності в Європі
Роман Дебелко. Фото: Google
Форвард криворізького Кривбаса Роман Дебелко, який свого часу виступав у складі Левадії та забив 27 голів у чемпіонаті Естонії, розповів секрет своєї результативності.

Артем Довбик у минулому клубному сезоні забив 24 голи та став найкращим бомбардиром Ла Ліги. Нападник Жирони повторив результат Андрія Шевченка, який свого часу двічі забив стільки ж голів у Серії А.

Але нинішній форвард збірної України та легенда світового футболу не є рекордсменами за голами серед наших співвітчизників у Європі.

Цей титул належить Роману Дебелко, який у 2018-му році наніс 27 результативних ударів за естонську Левадію. Сам футболіст навіть не знав про своє досягнення.

«Мій рекорд? Я й не знав про нього. Та нормально ставлюсь:) Ви ж розумієте, що чемпіонат Естонії та Ла Ліга й Серія А – різні речі. Хоча, звісно, я радий такому досягненню‎». 

Нападник Кривбаса пояснив, як йому вдалося забити стільки голів.

«‎Думаю, що маю завдячувати команді, яка грала в атакувальний футбол, а також вірі у власні сили та наполегливий праці».

Але гравець вважає, що його досягнення у майбутньому перевершить Довбик.

«Чи поб'ють мій рекорд? Так. Його скоро поб'ють. Думаю, що саме Довбик може це зробити», – сказав Дебелко в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол».

  • У минулому клубному сезоні в Україні Дебелко провів 14 матчів у всіх турнірах, забив один гол та двічі віддав результативну передачу.
  • Transfermarkt оцінює футболіста у 400 тисяч євро.