Тимощук «пролетів»: експерти розділилися в думках стосовно найкращого опорника збірної України всіх часів

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1187
2 голоси
Тимощук «пролетів»: експерти розділилися в думках стосовно найкращого опорника збірної України всіх часів
Анатолій Тимощук. Фото: ФК Зеніт
Футбольні експерти Йожеф Сабо, Олег Федорчук та Артур Валерко спробували визначити найкращого опорника в історії національної збірної України.

Йожеф Сабо, Олег Федорчук та Артур Валерко для сайту «Збірна» спробували визначити найкращого опорника в історії збірної України. В кожного були свої вподобання.

Сабо віддав перевагу молодому поколінню та назвав Володимира Бражка.

«Я назву Бражка, мені він дуже подобається. Це універсальний півзахисник, який вміє робити все. Він хороший у страховці й відборі, у нього є удар і бачення поля. Раніше в нас таких гравців не було».

Він навіть вважає, що той вже готовий грати у Європі.

«Я не розумію, чому його досі ніхто не купить, напевно, Динамо не продає. Упевнений, що Бражко гратиме в Європі, у цього хлопця велике майбутнє».

Федорчук залишився вірний класиці та обрав Тараса Степаненка.

«Моя думка, що Степаненко – найкращий. У нього є лідерські якості та надійність. У Степаненка довга кар'єра і Тарас гідно поводиться, на відміну від Тимощука».

Валерко віддав шану вже покійному Андрію Гусіну.

«Ми тривалий час знали нападника Гусіна – не позбавленого гарних якостей бійця, здатного зіграти форварда-вежу. Проте опорник-Гусін – це знахідка Лобановського!».

Він пригадав, як той несподівано сам для себе став опорником.

«Легенда гласить: помічники скаржилися під час матчу Динамо-2, що в Динамо нема хорошого центрального півзахисника оборонного плану, а Валерій Васильович показав на поле: «Так он він!». Це був Гусін».

Прогрес Гусіна у новому амплуа був настільки суттєвим, що через деякий час на новій позиції він виступав у складі збірної України.

«Його просто заради експерименту в резервному складі обкатували в опорній зоні, а вже за кілька місяців він грав проти Німеччини Заммера, Клінсманна та Фогтса».

  • Бражко провів за збірну України три матчі;
  • Степаненко відіграв за синьо-жовтих 82 поєдинки (чотири голи, один асист);
  • Гусін виступав за головну команду країни з 1993 по 2006 рр. (72 матчі, дев’ять голів);
  • Тимощук захищав кольори України з 2000 по 2016 рр. (рекордні 144 матчі, чотири голи).