«Це провал Шахтаря»: чемпіонам України підписали вирок після нещодавнього болючого фіаско у боротьбі з Динамо

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2993
3 голоси
«Це провал Шахтаря»: чемпіонам України підписали вирок після нещодавнього болючого фіаско у боротьбі з Динамо
Олександр Піхальонок. Фото: ФК Динамо
Колишній головний тренер донецького Металурга, Карпат, Металіста та ряду інших українських та закордонних клубів Олександр Севідов висловився стосовно трансферної саги між Шахтарем та Динамо за півзахисника Дніпра-1 Олександра Піхальонка.

Олександр Севідов вважає, що поки головним трансфером цього літа в УПЛ є перехід 27-річного хавбека Олександра Піхальонка з Дніпра-1 до Динамо.

«Мабуть, найгучніший перехід – це Піхальонок. Донеччанин, вихованець донецького Шахтаря, був на контракті у Шахтарі й при виборі Шахтар чи Динамо – вибирає Динамо…».

На його думку, Шахтар ненайкращим чином спрацював у даній ситуації.

«На мій погляд, (можливо і напевно ми не знаємо нюансів), але з того, що ми бачимо і що нам відомо – це провал Шахтаря», – сказав Севідов у програмі YouTube-каналу «Финты и Подкаты».

  • У сезоні 2023/24 Піхальонок провів за Дніпро-1 31 матч, у яких забив шість голів та віддав шість результативних передач;
  • За даними ЗМІ, спочатку Динамо запропонувало дніпрянам за гравця близько 2,5-3 мільйонів доларів, а Шахтар повторив цей оффер;
  • Як повідомляла преса, Піхальонок був близьким до переходу в Шахтар, але в останній момент передумав та зробив вибір на користь киян;
  • Сам хавбек є вихованцем Шахтаря, якому належав з 2010 по 2021 рр. За першу команду провів сім матчів;
  • Повноцінним гравцем Дніпра-1 він став влітку 2021 року, перейшовши за 700 тисяч євро;
  • Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна називав цей трансфер помилкою клубу;
  • У 2023 році Севідова було довічно відсторонено від футболу за участь в організації договірних матчів у ПФК Суми, де він із 2017 по 2018 рр. виконував роль консультанта.