Срна поставив крапку у Степаненку і Ракицькому: він знає, чи йдуть вони з Шахтаря і чому Ярослав пішов в Зеніт

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2490
4 голоси
Срна поставив крапку у Степаненку і Ракицькому: він знає, чи йдуть вони з Шахтаря і чому Ярослав пішов в Зеніт
Тарас Степаненко. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна висловився стосовно майбутнього ветеранів Тараса Степаненка та Ярослава Ракицького у донецькому клубі.

Функціонер Шахтаря Даріо Срна поділився інформацією про майбутнє Тараса Степаненка та Ярослава Ракицького у лавах «гірників».

Що стосується 34-річного опорника Степаненка, то Срна дав зрозуміти, що в клубі на нього розраховують, однак досвідченому гравцю необхідна ротація.

«У Степаненка вік, і він не може грати по три матчі за сім днів. Це дуже важко, тому Містер хотів окрім Єгора Назарини мати ще одного гравця на цю позицію. Це сьогодні Дмитро Криськів, який зі своїм розумом робить дуже велику роботу. Чи залишається Степаненко? У Тараса ще рік контракту».

З Ракицьким, у якого угода спливає вже цього літа, за словами Срни, будуть вестися перемовини.

«Будемо з ним говорити, поки що нічого не вирішено. Чи задоволений я його грою? Дуже. Як поводить себе в колективі? Коли треба, авторитет, жартує, насварити – насварить. Ракицький – це чисте «шахтарівське серце».

Також спортивний директор пояснив, чому Ракицький свого часу перейшов з Шахтаря до Зеніту.

«Ракицький поїхав у Зеніт через Фонсеку? Так, він не грав у нього спочатку, а тримати у себе футболіста на якого не розраховує тренер і який отримує великі гроші – це безглуздо», – сказав Срна в інтерв’ю YouTube-каналу «ТаТоТаке».

  • Зазначимо, що Степаненко в минулому сезоні провів 31 матч за Шахтар, відзначившись одним асистом;
  • Ракицький зіграв у 18 поєдинках (два голи та стільки ж результативних передач)
  • До Зеніту захисник переходив на початку 2019 року за десять мільйонів євро. Покинув він пітерський клуб після початку повномасштабної війни.