«Самогубство»: Срна назвав ім’я українського тренера, який ніколи не очолить Шахтар

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2041
2 голоси
«Самогубство»: Срна назвав ім’я українського тренера, який ніколи не очолить Шахтар
Роман Григорчук. Фото: ФК Чорноморець
Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому Роман Григорчук не зможе стати головним тренером донеччан. Справа у філософії коуча «моряків».

Нещодавно функціонер Шахтаря Даріо Срна заявляв, що не бачить головним тренером «гірників» коуча Чорноморця Романа Григорчука через чого любов до стилю гри один в один.

Спортивний директор донецького клубу розвинув цю думку та пояснив у чому проблема.

«Я вважаю, що це самогубство, якщо Шахтар гратиме один в один. Чому? Тому що ми маємо програти або виграти по своєму, а це точно не один в один. Те, що Григорчук не тренер для Шахтаря – це комплімент. Тому що проти нього дуже важко грати».

За словами Срни, такий стиль просто не підходить Шахтарю.

«Він має своє бачення футболу, однак воно не підходить Шахтарю. І я впевнений, що Джан-П'єро Гасперіні, який грає як Григорчук, не може бути тренером Барселони й грати в такий футбол».

Спеціаліст розповів, що для персонального стилю гри без м'яча потрібен особливий набір гравців.

«Для цього мають бути специфічні футболісти, фізично готові. А ми – це команда, яка любить грати з м'ячем. Але це не означає що Григорчук поганий тренер, він дуже сильний, хороший тренер».

При цьому Чорноморець з таким стилем часто створює серйозні проблеми опонентам.

«Пан Григорчук грає один в один по всьому полю. І якщо щось не так піде з перших хвилин, ти можеш постраждати дуже серйозно від Чорноморця», – сказав Срна в інтерв’ю YouTube-каналу «ТаТоТаке».

  • Зазначимо, що Чорноморець під керівництвом Григорчука посів 12-те місце в турнірній таблиці УПЛ. Також команда дійшла до півфіналу Кубка України, де поступилася Шахтарю (1:4);
  • В чемпіонаті Чорноморець з Григорчуком двічі програв донеччанам (1:4, 0:3).