«Коли говорити одне й те саме, починає нудити»: найкращий бомбардир Динамо – про зміну Луческу на Шовковського

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1058
2 голоси
«Коли говорити одне й те саме, починає нудити»: найкращий бомбардир Динамо – про зміну Луческу на Шовковського
Олександр Шовковський та Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо (Київ)
Нападник Динамо Владислав Ванат розповів, що змінилося в команді після того, як Олександр Шовковський замінив Мірчу Луческу на посаді головного тренера.

Форвард Динамо Владислав Ванат в інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів, що покращилося в команді після заміни Мірчі Луческу на Олександра Шовковського на посаді головного тренера.

За словами гравця, іншим став підхід до тренувань.

«Під керівництвом Луческу могли перед іграми набігати вісім кілометрів, а зараз тренування стали більш раціональними. Зменшилося навантаження, але стало все інтенсивніше. Завдяки цьому ми можемо грати 90 хвилин та збільшувати оберти по ходу гри».

Також Ванат відзначив, що коротшими та зрозумілішими стали теоретичні заняття.

«Звичайно, подобаються більш стислі розбори. Нема сильного навантаження на голову. Я десь читав в інтернеті, що людина може сприймати інформацію лише 30-35 хвилин, після чого далі починається каша в голові».

Підхід минулого тренера призводив до непорозумінь.

«Коли тобі кожен день по дві години говорити одне й те саме, потім починає нудити й відганяєш потім її від себе. Образно кажучи, все в голові не вміщається, а потім тренер каже: «Я ж тобі дві години про це розповідав».

Наостанок футболіст все ж подякував Луческу за роботу.

«Містер залишався з нами до останнього, за що йому велика подяка. Це гарна людина і хороший тренер», – сказав Ванат.

  • Нагадаємо, що Луческу залишив свою посаду в листопаді минулого року. Очолював він команду зі старту сезону 2020/21 та виграв із нею три трофеї;
  • У кампанії 2023/24 Ванат став найкращим бомбардиром УПЛ, забивши 14 м'ячів. Також він віддав сім асистів, зігравши у 27 матчах ліги.