В українському футболі зароджується новий сучасний топтренер: два клуби УПЛ хотіли його купити, але не змогли

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
7446
4 голоси
В українському футболі зароджується новий сучасний топтренер: два клуби УПЛ хотіли його купити, але не змогли
Владислав Лупашко. Фото: ФК Інгулець
Президент Інгульця Олександр Поворознюк оцінив роботу свого головного тренера Владислава Лупашка. За його словами, того хотіли перекупити клуби УПЛ.

Президент Інгульця Олександр Поворознюк в інтерв’ю сайту «Український футбол» висловився про роботу свого головного тренера Владислава Лупашка.

Він оцінив його вклад в успіхи команди досить високо.

«В українському футболі цього сезону є два відкриття. Перше – це Рух зі своєю молоддю, і друге – Лупашко, який у свої молоді роки поставив класну гру команді».

Поворознюк пояснив, чим Лупашко відрізняється від минулих коучів команди Сергія Ковальця та Сергія Лавриненка.

«По грі Інгулець став зовсім іншим, і ви це прекрасно бачите. Інгулець грає, не оглядаючись назад, тільки в атаку. Мені та вболівальникам це імпонує. Таких ризикових і фартових тренерів я ще не бачив. А щастить завжди сильнішим».

На думку Поворознюка, Лупашко перевершив свого вчителя Лавриненка.

«Він хороший тренер, але…Якщо порівнювати його з Лупашком, який грав під керівництвом Лавриненка, то вони відрізняються. Вони їздили на стажування в іспанські клуби, і зі всіх тренерів тільки Лупашко взяв звідти щось хороше і проповідує це зараз в Інгульці».

Нині президент повністю задоволений якістю гри команди.

«Мені дуже до вподоби така манера гри: шалена інтенсивність і гра вперед. На такий футбол мені хочеться витрачати гроші».

Поворознюк запевнив, що саме Лупашко буде керувати командою в УПЛ та навіть заявив, що деякі команди з Прем’єр-ліги вже хотіли його запросити до себе.

«Звичайно! Щоб ви розуміли, у зимове міжсезоння Лупашка хотіли в мене купити два клуби УПЛ, не буду називати хто. Вони пропонували хороші гроші, але я відмовив. Гроші на першому плані для мене ніколи не стояли», – заявив Поворознюк.

  • Лупашко працює повноцінним головним тренером Інгульця з літа минулого року (29 матчів, 21 перемога, чотири нічиїх, чотири поразки);
  • До цього він працював у штабах Лавриненка, Ковальця і Младена Бартуловича і був в.о. наставника команди;
  • Зазначимо, що Інгулець за один тур до фінішу сезону в Першій лізі посідає друге місце в турнірній таблиці, маючи 64 очки. Команда вже гарантувала собі місце в УПЛ на наступний сезон;
  • У п’ятницю, 25 травня, команда вдома прийме лідера Карпати, які набрали 65 балів, у поєдинку за чемпіонство. Гра розпочнеться о 13:00 за Києвом.