Збірна України вилетіла з Євро-2024 вже у другому турі: головний тренер жорстко відреагував на болюче фіаско

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1746
5 голосів
Збірна України вилетіла з Євро-2024 вже у другому турі: головний тренер жорстко відреагував на болюче фіаско
Юрій Мороз, фото: УАФ
Головний тренер збірної України U-17 Юрій Мороз прокоментував поразку своєї команди від Чехії (1:3) у рамках другого туру групового етапу Євро-2024. Синьо-жовті втратили шанси на вихід у плей-оф.

Збірна України U-17 поступилася Чехії (1:3) в другому турі Євро-2024, що поставило хрест на перспективах синьо-жовтих вийти з групи.

Головний тренер команди Юрій Мороз розповів, що думає про це фіаско.

«Планували, що відступати нікуди, нам потрібна була тільки перемога. Що трапилося – сам не розумію. Дитячий футбол, дитяча психологія, перегоріли… Хлопці не показали на полі всю силу, те, що вміють. Багато боротьби програвали, багато індивідуальних помилок, у простих ситуаціях втрачали м’яч».

Як вважає коуч, Україна могла досягти більшого на турнірі.

«З одного боку, вихід у фінальний турнір це успіх, вони молодці. Однак на самому чемпіонаті потрібно по-іншому грати. Виступ наших юнаків у різних клубах? Мабуть, це також одна з причин невдачі».

Ця невдача повинна мотивувати юнаків працювати ще більше у майбутньому.

«Усі в рівних умовах, але трохи десь недопрацьовували. Можливо, забагато авансів надавали, говорили про майбутнє. Скажу так, що хлопці молодці, що вийшли у фінальну частину. А тут уже всі стараються, уміють грати у футбол», – наводить слова Мороза пресслужба УАФ.

  • Зазначимо, що в першому турі Україна програла Сербії (0:1) та після двох матчів посідає третє місце в групі, не набравши жодного очка;
  • У неділю, 26 травня, підопічні Мороза проведуть кінцевий матч у квартеті проти господарів змагання – Кіпру. Поєдинок розпочнеться о 20:30 за Києвом.