«Кривбасу дуже приємно, що Срна і ФК Шахтар зробили правильні висновки»: Гагарін відреагував на заяву Даріо

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
1619
5 голосів
«Кривбасу дуже приємно, що Срна і ФК Шахтар зробили правильні висновки»: Гагарін відреагував на заяву Даріо
Артем Гагарін і Даріо Срна, колаж: Sport-express.ua
Віце-президент Кривбаса Артем Гагарін ексклюзивно для сайту Sport-express.ua прокоментував заяву спортивного директора Шахтаря Даріо Срни стосовно переносу матчів УПЛ.

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна в інтерв’ю YouТube -каналу «ТаТоТаке» зробив гучну заяву:

«Я зараз кажу від імені клубу Шахтар: давайте домовлятися, що ніхто не переносить ні матчі, ні міста — ми підпишемо такий документ. Ми проти цього. Розумію, повірте мені, футболісти втомилися. Їм довго їхати з Європи. І все це зрозуміло. Але ми всі граємо в рівних умовах. І щоб не було більше таких історій, Шахтар пропонує не переносити матчі взагалі, не переносити міста. Граємо все, як треба, як розписано», – сказав Срна.

Сайт Sport-express.ua зв’язався із Артемом Гагаріним, щоб дізнатись позицію Кривбаса з цього приводу. Також ми поговорили про суддівство і майбутні трансфери.

«Ми були здивовані заявою Срни, враховуючи позицію Шахтаря на всіх засіданнях клубів УПЛ, де вони якраз підтримували переноси матчів»

– Артеме, Даріо Срна сказав, що Шахтар виступає ініціатором-противником переносів матчів УПЛ. Яка позиція Кривбасу з цього приводу?

– Стосовно переносів наша позиція із самого початку була і залишається незмінною, адже саме ми і були ініціатором відміни пункту 15 шостої статті чинного регламенту

Артем Гагарін, фото: ФК Кривбас

Щодо заяви Даріо, то ми були здивовані, враховуючи позицію Шахтаря на всіх засіданнях клубів УПЛ, де вони якраз підтримували переноси матчів і саме вони минулого року додали в регламент пункт про перенесення ігор без згоди іншої сторони. Більшість клубів цьогоріч підтримала пропозицію ФК Кривбас, проти були Шахтар, Динамо, Зоря та Олександрія, яка утрималась.

– Як думаєте, чому Шахтар змінив своє рішення?

– Я  не можу відповідати за Шахтар. Але Кривбасу дуже приємно, що Срна і ФК Шахтар зробили правильні висновки і дослухалися до більшості клубів. У всіх повинні бути рівні умови. Це є принципи фейр-плей.

Сподіваємося, що так само до всіх нас доєднаються Динамо, Зоря і Дніпро-1 у питанні з єдиним телепулом, і нарешті ми всі об’єднаємося і будемо разом розвивати і рятувати український футбол.

– Наскільки я зрозумів, рішення щодо відміни переносів матчів вже прийняте.

– Так. За нього проголосували два рази. Перший раз клуби підтримали редакцію Кривбасу, коли ми запропонували відміну переносів. А другий раз проголосували, коли були прийняті деякі зміни, пов’язані з Олімпійською збірною. Більшість клубів і вдруге підтримали відміну переносів і навіть зміну стадіонів.

«Використання детектора брехні для арбітрів, жеребкування суддів, машини VAR на всі матчі туру. Це ж і раніше можна було зробити, але попередники цього чомусь не робили»

– Юрій Вернидуб був незадоволений суддівством у матчі Динамо – Кривбас. Як ви оціните арбітраж у цій грі і загалом?

– Я не хочу обговорювати роботу арбітрів у матчі з Динамо, всі все бачили і так. Що стосується суддівства в цілому, то зміни не можуть відбутися за короткий період, тому що система будувалася роками. Щоб змінити її на краще, потрібен час.

– Чи є вже якийсь позитив після приходу Катерини Монзуль?

– Це ж не тільки від пані Катерини залежить, з нею працює ціла команда. І прогрес уже можна побачити: використання детектора брехні для арбітрів, жеребкування суддів, машини VAR на всі матчі туру. Це ж і раніше можна було зробити, але попередники цього чомусь не робили. Проте в комітету роботи ще багато і, як я вже казав, їм потрібен час.

Катерина Монзуль, фото: УАФ

«Коли ми продали Капіча, то всі кричали, що «Кривбасу хана і буде біда». Але ми підписали Іліча, Бізіману та інших і зайняли третє місце в УПЛ»

– Зараз навколо Кривбаса ходить багато чуток щодо трансферів. Кажуть, що Бескоровайний перейде у Полісся за півтора мільйона доларів, а закордонні клуби цікавляться Бізіманою і Дібанго. Можете підтвердити або спростувати?

– Питаннями трансферів займаються наш генеральний директор Володимир Баєнко, головний тренер і скаутський відділ. Можу підтвердити слова Баєнка, що Кривбас веде перемовини з п’ятьма-шістьма новачками.

Також є предметний інтерес з боку інших клубів до наших футболістів. Диму без вогню, як-то кажуть, не буває. Кривбас показав чудовий результат у цьому сезоні УПЛ, тому цілком нормально, що на наших гравців є попит.

Ми не боїмося розставатися із гравцями в межах розумного. Продаж і покупка футболістів показує, що клуб здоровий і він функціонує. Тримати когось силоміць – це шлях в нікуди.

Коли ми продали Капіча, то всі кричали, що «Кривбасу хана і буде біда». Але ми підписали Іліча, Бізіману та інших і зайняли третє місце в УПЛ. Трансфери – це нормальний робочий процес, хтось приходить, хтось йде.