Європейська збірна відмовилась грати проти поплічників Росії: Шевченко не промовчав

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
3337
1 голос
Європейська збірна відмовилась грати проти поплічників Росії: Шевченко не промовчав
УАФ. Фото: УАФ
Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відреагував на той факт, що жіноча національна команда Литви офіційно скасувала матчі проти збірної білорусі.

Жіноча збірна Литви мала зіграти з білорусками у відбірковому турнірі Євро-2025 (31 травня та 4 червня), але відмовилася від цих поєдинків.

УЄФА записав литовкам технічні поразки з рахунком 0:3 в обох матчах, а Федерація футболу Литви (LFF) має сплатити штраф у розмірі 5000 євро.

Президент LFF Едгарас Станкявічюс відзначив, що є важливіші речі, ніж штрафи. 

«Тут санкції та грошові штрафи – не головне, важливо було ще раз нагадати позицію LFF щодо війни та агресорів», – цитує литовця сайт Федерація футболу цієї країни.

УАФ надіслала офіційного листа литовським колегам, який підписали президент асоціації Андрій Шевченко та генеральний секретар Ігор Грищенко. Українці подякували за підтримку України.

«Від імені колективу Української асоціації футболу дозвольте нам скористатися ще однією можливістю та висловити нашу щиру повагу та вдячність за вашу постійну, надійну та сильну підтримку України. 

Крім того, ми дуже цінуємо публічну позицію та коментарі керівництва LFF, яка нагадує світові, що жорстока війна в Україні ще не закінчилася і футбольна родина не має це забувати і мовчки терпіти».

  • Після початку повномасштабної війни росії проти України російські футбольні та футзальні клуби та збірні були відсторонені від міжнародних змагань.
  • Білорусь є союзником країни-терориста та дозволила путіну використовувати війська рф для атаки на Україну 24 лютого 2022 року.