Шевченко відзвітував за роботу в УАФ: що вдалося зробити президенту за 100 днів на посаді

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
95
1 голос
Шевченко відзвітував за роботу в УАФ: що вдалося зробити президенту за 100 днів на посаді
Андрій Шевченко. Фото: Google
Пресслужба Української асоціації футболу (УАФ) опублікувала звіт, у якому детально вказано, що саме президент організації Андрій Шевченко зробив за сто днів свого перебування на посаді.

Андрій Шевченко, після того, як його 25 січня поточного року біло вибрано на посаду президента УАФ, активно працює для розвитку вітчизняного футболу.

Пресслужба УАФ на сайті асоціації відзвітувала про всі кроки, які легенда українського футболу та його команда зробили за сто останніх днів.

Кадрова реформа 

«Після свого обрання Андрій Шевченко запропонував суттєво зменшити кількість перших віцепрезидентів та віцепрезидентів з 14 до трьох, а також кількісний склад Виконкому УАФ.

Під час конгресу було оновлено склад органів футбольного правосуддя. А одним із перших рішень нового виконкому було скорочення кількості постійних комітетів УАФ із 18 до 11».

Реформа арбітражу

«Команда УАФ ввела жеребкування при призначенні арбітрів на матчі й наразі перебуває в процесі пошуку оптимальної формули для цієї процедури.

Крім того, радикально змінюється система підготовки молодих рефері. Усі резонансні епізоди з матчів УПЛ асоціація коментує на своїх офіційних ресурсах, у планах – розвивати цей формат».

Боротьба з договірними матчами

«У перші тижні роботи команда служби УАФ превентивно запобігла впливу (маніпулюванню) на результат матчу Минай – Динамо. Також було розпочато два службові розслідування: перша ліга, Металіст – Кремінь, друга ліга, Карпати-2 – Нива».

Реформа дитячо-юнацького футболу

«УАФ розробляє методологію підготовки кадрів, що працюють у дитячо-юнацькому футболі. Для цього долучаються фахівці з академії Манчестер Сіті. Також асоціація досягла домовленості з академією щодо навчання 25 тренерів за найкращими світовими практиками».

Проєкти соціальної відповідальності

«На початку березня асоціація провела великий збір для суперлюдей разом із центром реабілітації Superhumans. Було зібрано 4 млн 119 тис. 209 грн, що дало змогу придбати 35 спортивних протезів для ветеранів Superhumans.

Також WhiteBIT підтримав ініціативу УАФ та провів місяць благодійності, надавши благодійну допомогу  в розмірі 5 млн грн для військових та спортсменів з інвалідністю».

Взаємодія з УЄФА та співпраця з регіонами

«УАФ здійснила ротацію своїх представників у комітетах УЄФА, оскільки більшість представників України втратили посади в УАФ.

Менш ніж за два місяці після конгресу ініціативу Андрія Шевченка зі створення асамблеї регіонів було втілено в життя: 13 березня виконком схвалив, а президент затвердив Положення про Асамблею регіонів УАФ».

Ефективний маркетинг

«До команди топменеджерів УАФ на посаду СЕО «УАФ Маркетинг» увійшов Артемійс Рябовс, який був комерційним директором Олександра Зінченка. Команда вдосконалює роботу для переходу від локальних брендів до міжнародних».

Клубний футбол

«Уперше з початку повномасштабного вторгнення УАФ проведе фінал Кубку України – вирішальний матч сезону-2023/2024 між командами Ворскла та Шахтар».

Євроліто

«Україна вдруге в історії здолала плей-оф відбору великих міжнародних форумів. Юнацькі команди U-17 та U-19 також улітку зіграють у фіналах Євро. Наша молодіжна збірна U-21, вигравши всі матчі, є лідером своєї групи у відборі на Євро, що відбудеться 2025 року.

Збірна України з гравців з ампутацією кінцівок також стала учасником Євро-2024».

  • Детальніше про сто днів роботи Андрія Миколайовича та його команди читайте за ПОСИЛАННЯМ.
  • Раніше ми писали, що Шевченко назвав канал, який покаже фінал Кубку України між Шахтарем та Ворсклою.