Коломойському оголосили підозру в організації вбивства: до чого може бути причетний колишній президент Дніпра

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
93
1 голос
Коломойському оголосили підозру в організації вбивства: до чого може бути причетний колишній президент Дніпра
Ігор Коломойський. Фото: Google
В Офісі Генерального прокурора України повідомили, що бізнесмену-олігарху та неофіційному власнику СК Дніпро-1 Ігорю Коломойському повідомлено про підозру в організації вбивства.

Пристрасті довкола одного з найодіозніших олігархів України, колишнього власника Дніпра та, ймовірно, тіньового боса СК Дніпро-1 Ігоря Коломойського, який вже тривалий час знаходиться за гратами, закипають.

В Офісі Генерального прокурора України заявили, що пану Коломойському вже повідомлено про ще одну підозру – в організації замовного вбивства!

Щоправда у відомстві не назвали ім’я, але опублікували фото, на якому, сміливо можно стверджувати, зображений саме Коломойський.

За даними слідства, підозрюваний замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній. За інформацією Нацполіції, напад стався у серпні 2003 року у місті Феодосія. 

Члени проплаченої банди здійснили напад, завдавши директору удари та ножові поранення в життєво важливі органи. Завадила зловмисникам вбити чоловіка дружина потерпілого, а лікарям вдалося врятувати його життя.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Нацполіції України. Йдеться в повідомленні у офіційному телеграм-каналі Офіса Генерального прокурора України.

  • 25 вересня Київський апеляційний суд не задовольнив апеляцію на арешт олігарха Ігоря Коломойського та залишив без змін запобіжний захід: тримання під вартою та заставу в розмірі 3,89 мільярдів гривень.
  • Коломойському вже оголосили декілька підозр: щодо заволодіння 9,2 мільярдами гривень «ПриватБанку» та щодо легалізації коштів, частина з яких перераховувалася на ТОВ «ФК Дніпро».
  • Встановлено, що впродовж 2013-2020 років Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.
  • 27 жовтня Шевченківський районний суд Києва продовжив термін перебування під вартою Ігоря Коломойського ще на місяць, до 2 грудня включно.
  • 28 листопада 2023, стало відомо, що Коломойський залишиться в СІЗО щонайменше до 24 січня 2024 року з альтернативною у вигляді внесення застави в розмірі 3 мільярдів 712 тисяч гривень. Згодом строк перебування мільярдера за ґратами було продовжено до 2 червня поточного року.