«Він був не гірший за Судакова чи Мудрика»: Юрій Вернидуб поділився спогадами про Максима Білого

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
61
0 голосів
«Він був не гірший за Судакова чи Мудрика»: Юрій Вернидуб поділився спогадами про Максима Білого
Максим Білий, фото: Google
Головний тренер Кривбасу Юрій Вернидуб поділився спогадами про атакувального півзахисника Максима Білого, з яким працював у луганській Зорі.

Юрій Вернидуб в інтерв’ю для «УФ» розповів про півзахисника Максима Білого, колишнім гравцем Зорі.

«Він був перспективним і якісним футболістом. Все те, що потрібно було футболісту на його позиції, він мав. У центрі поля, на флангах міг зіграти. Як людина –  веселий, завжди компанійський. Можливо, на початку його потягнуло не в той бік. Молодість… Але з ним розмовляли і він все розумів. Особливих питань до нього не було.

Молодь того покоління через це пройшла. Коли його брали в Зорю, то я знав про нього, він до того був у Металурзі. Ми з ним поспілкувалися досить серйозно і він відповів: «Не переживайте, все це зміниться на краще». І після цього навіть не було до нього суттєвих питань».

Вернидуб також вважає, що Білий мав великий потенціал. 

«Максим мені дуже подобався. Думаю, що він не був нижчим за рівнем – 100%. Тим більше, що в нього позиція така була – «десятка», «вісімка». Якщо ж взяти наш сучасний футбол, то він нічим не був гірший за Судакова чи Мудрика – 100%. У нього деякі показники були набагато кращі, ніж в них: техніка на швидкості, виконання стандартів».

  • 14 вересня 2013-го Максим помер у рідному Новомосковську Дніпропетровської області внаслідок розвитку пухлини в головному мозкові. Йому було 24 роки.
  • Білий встиг пограти за запорізький Металург, харківський Металіст, ФК Харків, у Зорю він перейшов у 2010 році.
  • Хавбек також виступав за молодіжну збірну України.