Він тероризує весь український футбол? Скандальний гравець назвав людину, що є найбільшою проблемою країни

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
402
0 голосів
Він тероризує весь український футбол? Скандальний гравець назвав людину, що є найбільшою проблемою країни
Вадим Шаблій. Фото: Instagram
Вінгер Лехії Максим Хлань, який виступав за Зорю, поділився думками про агента Вадима Шаблія, а також підходи українських клубів до своїх футболістів.

Вінгер Лехії Максим Хлань, який зі скандалом покинув Зорю наприкінці минулого сезону, розповів про суть обопільних претензій. Луганський клуб вимагає у нього 10 мільйонів євро за односторонній розрив контракту.

За словами гравця, такими діями українські клуби шкодять перспективним футболістам.

«В Україні це нормальна практика. Я не боюся це казати, тому що всі бачать тільки одного-двох футболістів – зірок, але не знають, скільки поховали тих самих талантів. Вони зараз десь на заводах працюють і не гірші, ніж ті, що виступають у Європі».

Також окремо Хлань висловився про агента Вадима Шаблія, який, хоча й не був його менеджером, але сприяв приходу в Зорю. У конфлікті Хлань-Зоря агент публічно встав на сторону клубу.

«Я зовсім не знаю, чому він дав цей коментар. Але я його не сприйняв негативно чи позитивно. Мені без різниці. Просто є факт, що ця людина може повпливати дуже серйозно на твою кар’єру – як у хорошому сенсі цього слова, так і в поганому, на жаль».

На думку Хланя, великий вплив Шаблія на футбольний ринок України є проблемою.

«Зараз, я вважаю, це найбільша проблема нашого українського футболу. І вона, як я помічаю, виходить навіть за рамки України», – сказав Хлань в інтерв’ю YouTube-каналу «Трендець».

  • Нагадаємо, що наприкінці минулого сезону Хлань відмовився продовжувати контракт із Зорею, за що був відсторонений від першої команди;
  • У вересні 2023 року він приєднався до Лехії на правах вільного агента та підписав угоду на два роки. Вже провів за команду 18 матчів (п’ять голів, чотири асисти).