Гравця збірної України, що став відкриттям команди, не хотіли викликати: Циганик розповів про конфлікт в УАФ

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1029
2 голоси
Гравця збірної України, що став відкриттям команди, не хотіли викликати: Циганик розповів про конфлікт в УАФ
Геннадій Синчук (ліворуч). Фото: Instagram
Відомий журналіст Ігор Циганик розповів про конфліктну ситуацію в збірній України U-19, через яку в команду міг не потрапити півзахисник Металіста Геннадій Синчук.

Журналіст Ігор Циганик повідомив, що до збірної України U-19, яка кваліфікувалася на Євро-2024, міг бути невикликаний хавбек Металіста Геннадій Синчук, який відіграв важливу роль в успіху команди.

За словами Циганика, проблема полягала у зміні підходу до підбору гравців в збірну.

«Синчук став відкриттям турніру, до нього вже почали придивлятися. Старший тренер збірної також казав, що це напевно головне відкриття в команді. Хоча я хочу відкрити секрет: зараз у нас трошки змінилися правила підходу до формування юнацьких збірних».

Журналіст заявив, що аналітики PASS, які співпрацюють зі збірними, не включили 17-річного Синчука в список.

«Є група аналітиків, очолювана Глібом Платовим, тобто це PASS, на цю історію велику ставку робить Сергій Ребров. Так от, коли подавалися списки Дмитру Михайленку, Синчука взагалі там не було, у списках аналітиків».

Циганик підкреслив, що рішення щодо Синчука у підсумку прийняли тренери, попри рекомендації аналітиків.

«Зараз аналітики подають списки футболістів, а старший тренер повинен затверджувати їх та вести тих, кого йому пропонують, і Синчука там не було, уявіть собі. Добре, що Володимир Єзерський, Михайленко все ж таки розібралися в цій ситуації й взяли молодого гравця, який став відкриттям турніру».

Журналіст поставив під сумнів компетентність аналітиків збірних.

«Певні люди, які не мають абсолютно ніякої футбольної освіти, окрім курсів PASS, вони зараз визначають, кого викликати, а кого ні, у збірну. Я хочу сказати, що деякі футболісти в U-17 поїхали, які абсолютно не підходять за жодними параметрами».

Циганик вважає, що варто очікувати на конфлікт між сторонами процесу.

«Зараз буде серйозний конфлікт між тренерами й працівниками, які повинні це виконувати», – сказав Циганик в ефірі програми «Циганик LIVE».

  • Синчук відзначився у кваліфікаційному турнірі голом у ворота Швейцарії (3:0);
  • Раніше гравця вже викликали до збірних U-17 (два матчі) та U-18 (три матчі). Результативними діями він не відзначався;
  • На клубному рівні півзахисник провів 18 матчів за Металіст також без результативних дій.