Італійський тренер оцінив перспективи збірної України на Євро: фахівець виділив гравця Шахтаря

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
71
1 голос
Італійський тренер оцінив перспективи збірної України на Євро: фахівець виділив гравця Шахтаря
Карло Ніколіні. Фото: Google
Тренер з фізичної підготовки донецького Шахтаря Карло Ніколіні прокоментував вихід національної збірної України на чемпіонат Європи 2024-го року у Німеччині.

Збірна України перемогла ісландців у фіналі плей-оф відбору до Євро-2024 на пробилася у груповий етап турніру.

Карло Ніколіні відзначив, що такий успіх важливий для країни, яка перебуває у статусі війни.

«Україна дуже хотіла пройти кваліфікацію в тому числі через усе, що відбувається за межами футболу. Я думаю, що Україна може стати темною конячкою на чемпіонаті Європи. Це молода команда з цікавими гравцями».

Італієць оцінив тактичну гнучкість синьо-жовтих та наявність талановитих і сильних футболістів.

«Кваліфікація також дає надію країні, яка може порадіти завдяки спорту. Україна - команда, яка може грати з різними схемами, ми це бачили, оскільки вони грали в одній групі з Італією. В України є талант і тактика, сім-вісім гравців виступають в Англії, і ті, хто зі мною в Шахтарі, завжди виходять у Лігу чемпіонів».

Фахівець дав зрозуміти, що Сергій Ребров, Андрій Шевченко та кілька гравці неймовірного рівня допомогли нашій команді досягти успіху.

«Ребров на лаві запасних і Шевченко на чолі Асоціації привносять досвід та авторитет. Рівень виріс, і, повторюся, деякі гравці справді талановиті. Вони великі професіонали, на кожній позиції є важливі гравці, а два-три є феноменами, як на мене».

Тренер сказав, що радий позитивному результату для українців, адже у складі збірної багато футболістів Шахтаря.

«Судаков? Проти Ісландії він провів важливий матч. Я дуже пишаюся його прогресом. Мати сім гравців Шахтаря в збірній плюс усіх тих, хто пройшов (через клуб – прим. «СЕ»), мене дуже тішить, і я був радий результату проти Ісландії», - сказав Ніколіні для TvPlay.

  • Цьогорічний чемпіонат Європи відбудеться на полях Німеччини з 14 червня по 14 липня.
  • Чинним чемпіоном Старого світу є національна збірна Італії.
  • Суперниками України по квартету Е на Євро-2024 будуть команди Бельгії, Словаччини та Румунії.
  • Найвищим досягненням національної збірної України на Євро є вихід до 1/4 фіналу у 2020 році. Далі у турнірі синьо-жовтих не пустили англійці, які розбили команду Андрія Шевченка з рахунком 4:0.