Оголошено склад жіночої збірної України: команда зіграє в матчах відбору на Євро-2025

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
61
0 голосів
Оголошено склад жіночої збірної України: команда зіграє в матчах відбору на Євро-2025
Володимир Пятенко та тренерський штаб збірної України, фото: Google
Володимир Пятенко оголосив список із 23-х гравчинь національної жіночої збірної України, викликаних на навчально-тренувальний збір для підготовки та участі у двох матчах відбору Євро-2025 із командами Косова та Хорватії.

Сьогодні, 29 березня, жіноча збірна вирушить до турецької Антальї, де відбудеться збір.

Тренер команди Володимир Пятенко оголосив список із 23-х гравчинь національної жіночої збірної України.

Склад національної жіночої збірної України:

Воротарі: Катерина Самсон (Ворскла), Дар’я Келюшик (Кривбас Кривий Ріг), Катерина Боклач (Марсель, Франція).

Захисники: Катерина Корсун, Яна Котик, Ірина Подольська (усі – Ворскла Полтава), Ольга Басанська (Металіст 1925), Любов Шматко (Галатасарай, Туреччина), Яна Деркач (Фомгет, Туреччина).

Півзахисники: Ірина Майбородіна, Надія Куніна (обидві – Колос), Анна Петрик, Ніколь Козлова, Вероніка Андрухів, Яна Калініна (усі – Ворскла), Єлизавета Молодюк (Шахтар), Даяна Семків (Кривбас), Таміла Хімич, Натія Панцулая, Дар’я Апанащенко (усі – Металіст 1925).

Нападники: Ольга Овдійчук (Фомгет, Туреччина), Інна Глущенко (Ніцца, Франція), Роксолана Кравчук (Ворскла).

5 квітня команда стартує у відборі номінально домашнім поєдинком проти Косова. Гра відбудеться на стадіоні «Мардан» у турецькому місті Анталья. Початок зустрічі — о 18:00.

Поєдинок Хорватія — Україна пройде 9 квітня в Запрешичі і розпочнеться о 17:00.

  • За підсумками жеребкування кваліфікації чемпіонату Європи 2025 року серед жінок збірна України виступатиме в групі В4, де її суперницями будуть гравчині Уельсу, Хорватії та Косова.
  • Команди виступлять у групах по чотири або три команди. До фінального турніру відразу потраплять вісім найкращих команд у Лізі A (перші й другі місця). Там вони складуть компанію країні-організатору, Швейцарії.
  • Сім перепусток, що залишилися, буде розіграно у двох раундах плей-оф. У першому раунді в одному шляху команди, які посядуть третє та четверте місця в Лізі А, зіграють із переможцями груп та трьома найкращими командами, які посядуть другі місця в Лізі С. Вісім переможців проходять до другого раунду.
  • В іншому шляху чотири переможці груп і два найкращі колективи, які посядуть другі місця в Лізі B, зіграють проти решти двох команд, які посядуть другі місця, і чотирьох команд, які посядуть треті місця в Лізі B. Шість переможців виходять до другого раунду.
  • У другому раунді плей-оф 14 збірних безпосередньо розіграють сім путівок до фінального турніру Євро-2025, де загалом мають виступити 16 учасників.