«Поляків і сербів недолюблюють»: український легіонер розповів, як в Ісландії ставляться до українців

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
261
1 голос
«Поляків і сербів недолюблюють»: український легіонер розповів, як в Ісландії ставляться до українців
Денис Ситник, фото: Google
Ексгравець ісландських клубів Вестманнаейяра, Гріндавіка та Сельфосса українець Денис Ситник розповів про рівень футболу в Ісландії та як у країні ставляться до українців.

Напередодні фінального матчу Україна – Ісландія у відборі Євро-2024 сайт «Український футбол» поспілкувався з Денисом Ситником та Робертом Гегедошем, які свого часу грали у чемпіонаті острівної країни.

Ексгравець ісландських клубів Вестманнаейяра, Гріндавіка та Сельфосса Ситник розповів про рівень футболу в Ісландії.

«До Ісландії мене запросив ісландський агент. Спочатку я не хотів туди їхати, думав: що це взагалі за чемпіонат? Але мене вмовили приїхати і побачити все на власні очі. В Ісландії дуже гарні умови для футболістів. Футбол в чемпіонаті дуже силовий.

Пам’ятаю один випадок. Під час матчу суперник декілька разів зіграв мені ліктем в обличчя, а арбітр навіть не свиснув. Нерви у мене не витримали, я розбігся і двома ногами зніс гравця. Рефері показав мені лише жовту, а в Україні мене б матчів на десять за таке дискваліфікували».

Ситник також розповів, як в Ісландії ставляться до українців. 

«Ісландці до нас дуже добре ставляться. Єдине – вони поляків і сербів недолюблюють. В Ісландії мало криміналу, але якщо якісь злочини і трапляються, то зазвичай їх винуватцями є поляки або серби».

  • Раніше колишній нападник ісландського Кефлавіка Роберт Гегедош напередодні матчу Україна – Ісландія у фіналі плей-оф кваліфікації до Євро-2024 розповів про рівень місцевого чемпіонату.
  • Матч Україна – Ісландія відбудеться у вівторок, 26 березня. Гра розпочнеться о 21:45 за Києвом.