«Завжди знаходиться біля нього»: Михайленко відреагував на інформацію про перекладача Шевченка у збірній

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
328
1 голос
«Завжди знаходиться біля нього»: Михайленко відреагував на інформацію про перекладача Шевченка у збірній
Крістіан та Андрій Шевченки. Фото: Google
Головний тренер юнацької збірної України Дмитро Михайленко розповів про адаптацію у команді сина легендарного форварда Динамо та Мілана Андрія Шевченка Крістіана.

У середу, 20 березня, збірна України U-19 провела свій перший матч на другому етапі відбірного раунду до Євро-2024проти команди Північної Македонії та впевнено перемогла з рахунком 2:0.

Саме у цій грі дебютував син президента УАФ та легенди світового футболу Андрія Шевченка Крістіан.

Наступного дня у пресі з’явилася інформація, що молодий футболіст має проблеми у побуті, адже не знає української мови та користується послугами перекладача.

Дмитро Михайленко заявив, що Крістіан розмовляє з хлопцями на англійській, адже в команді є такі гравці.

«Він дуже веселий. Наразі Крістіан спілкується англійською з гравцями, які теж володіють цією мовою. Такі у команді є. Він вже свій. 

Переважно товаришує з хлопцями, які грають за кордоном, бо вони спілкуються англійською. Так, це важко. Це не стовідсоткове спілкування, бо він не розуміє українську. Але, все одно, почуває себе, як вдома».

Інформацію щодо перекладача наставник юнацької збірної заперечив.

«Перекладач? Ні, у нього немає ніякого перекладача. Тренерський штаб розмовляє англійською, тому один із тренерів, коли треба щось пояснити – завжди знаходиться біля нього», – сказав фахівець у коментарі для NV.

  • Після двох турів наші юнаки очолюють свою гру з шістьма очками в активі.
  • Матчі еліт-раунду відбору проходять з 18 по 26 березня 2024 року. Для виходу на чемпіонат Європи потрібно виграти свою групу.
  • Євро-2024 (U19) пройде з 15 по 28 липня 2024 року в Північній Ірландії та стане частиною відбору на чемпіонат світу U-20 2025 року.
  • В основному раунді українці виграли свою групу, здобувши шість очок у трьох матчах.
  • У фінальних стадіях Євро U-19 збірна України виступала п'ять разів. Найвищим досягненням наших юнаків стала перемога на ЧЄ 2009 року, який пройшов у Донецьку та Маріуполі.