Змін в УАФ не буде? Севідов розповів, яке нещодавнє рішення Шевченка його розчарувало

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
605
4 голоси
Змін в УАФ не буде? Севідов розповів, яке нещодавнє рішення Шевченка його розчарувало
Андрій Шевченко, фото: УАФ
Колишній головний тренер донецького Металурга, Карпат, Металіста та ряду інших українських та закордонних клубів Олександр Севідов висловив сумніви, що з Андрієм Шевченком на чолі УАФ на наш футбол чекатимуть позитивні зміни.

Олександра Севідова неприємно здивувало рішення нового президента УАФ Андрія Шевченка продовжити контракт з головою Комітету з етики та чесної гри Франческо Баранкою.

Після цього він почав сумніватися, що в українському футболі відбудуться позитивні зміни.

«Після того, як перепідписали Баранку, а він з собою ще двох італійців притягнув (мова про Мауро Сфераццу та Еспозіто Фабіо – прим. SE), я не знаю... Я більше не вірю в які-небудь зміни. Говорили про якомога швидший аудит. І де аудит?».

Севідов наголосив, що поки чує лише багато популізму від нового керівництва УАФ.

«Ви знаєте, ми з вами живемо у цій країні давно. Всі так починають, кричать: перебудова, інновації. Зараз проведемо аудит, знайдемо куди гроші ділися. Зараз ми для збірної побудуємо усе: вертикалі, горизонталі, перпендикуляри. А на виході лишається те саме, приходить новий і знову перебудовує».

Попри це, колишній тренер вирішив не поспішати із передчасними висновками.

«Можливо, я помиляюсь, і Андрій Миколайович ще не дійшов до цього. Не до всього ж руки доходять», – заявив Севідов у програмі свого авторського YouTube-каналу «Фінти та підкати».

  • У квітні 2023 року суд у Лозанні залишив без зміни вирок УАФ щодо Севідова, згідно з яким його було довічно відсторонено від футболу за участь в організації договірних матчів у ПФК Суми. Там він із 2017 по 2018 рр. виконував роль консультанта;
  • На той час Баранка вже працював на своїй посаді.