«Навіть вигравши суд в УАФ, Тимощук не повернеться в Україну — заплюють», – вважають Алієв, Кополовець і Сабо

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
3759
9 голосів
«Навіть вигравши суд в УАФ, Тимощук не повернеться в Україну — заплюють», – вважають Алієв, Кополовець і Сабо
Алієв, Сабо, Тимощук і Кополовець, колаж: Sport-express.ua
Олександр Алієв, Михайло Кополовець та Йожеф Сабо ексклюзивно для Sport-express.ua висловили свою думку з приводу позову Анатолія Тимощука до УАФ, який невдовзі розгляне САЅ.

Анатолій Тимощук навіки заплямував своє ім’я. Рекордсмен збірної України залишився працювати на Росії у Зеніті навіть під час повномасштабної війни. 

У 2022 році КДК УАФ позбавив зрадника всіх українських нагород та заборонив займатися футбольною діяльністю в Україні. Але Тимощук вирішив повернути свої регалії і подав позов на УАФ в спортивний арбітражний суд в Лозані. САЅ буде розглядати справу 22 квітня.

Що цим вчинком намагається довести Тимощук та як на це реагувати? Сайт Sport-express.ua поспілкувався на цю тему з відомими футбольними особистостями. На наші питання відповідали:

  • Олександр АЛІЄВ (колишній півзахисник Динамо та збірної України, зараз служить у ЗСУ);
  • Михайло КОПОЛОВЕЦЬ (ексхавбек Карпат та низки інших клубів);
  • Йожеф САБО (колишній головний тренер Динамо та збірної України).

«Якщо Тимощук повернеться в Україну, то його тут заплюють. Його наші люди зненавиділи, як і Ані Лорак»

– Чому Тимощук ніяк не заспокоїться, яку ціль він переслідує у Лозанні?

Алієв: Який нах##н Тимощук?! На##я він мені потрібен?! Ніколи в житті не телефонуйте мені з приводу цього дурня. Він мені не цікавий. Є УАФ, Шевченко, який із ним фотки виставляв, у них і питайте. 

Олександр Алієв, фото: скріншот YouTube

Кополовець: Напевно, він хоче себе якось відбілити і виправдати. Він виграв і заслужив ці нагороди і рахує, що зрада батьківщини – це інша історія. Тіпа «спорт внє палітікі». Ми, українці, вважаємо, що він зрадив нашу країну і не заслуговує на ці нагороди. Такі люди, як Тимощук, не мають права носити державні нагороди. 

Сабо: Тимощук судиться з УАФ? Та ви що! У нього просто мізків немає, раз ніяк не заспокоїться. Колись він заслужив ці нагороди, але він зрадив країну. Тимощуку треба нагадати, що він із Волині, і сказати, скільки людей у цьому регіоні воює і гине від російської агресії. 

– Якщо, не дай бог, САЅ прийме рішення на користь Тимощука, то що тоді робити, повертати йому регалії?

Кополовець: У будь-якому випадку Тимощук не зможе працювати в Україні. Якщо він повернеться, то його тут заплюють. Його наші люди зненавиділи, як Ані Лорак та інших наших «зірок», що залишились працювати на Росії. Вони кинули нашу країну у найважчий в історії час. Дорога в Україну їм закрита.

Тимощука вболівальники любили як футболіста і особистість, а він їх підвів і попер за грошима. У нього на болотах бізнес і він розумів, що може його втратити. Але потрібно було робити вибір. Ракицький, Воронін зробили правильний вибір і поїхали з Росії, а Тимощук – ні. 

Я не розумію, як можна там мовчки сидіти, коли на твоїх друзів і родичів в України летять ракети. Тимощук думав, що тихенько відсидиться і пропетляє, але так не вийде. Це не та історія.

Михайло Кополовець, фото: ФК Минай

Сабо: Навіть якщо він виграє суд, то в Україну не повернеться, його не пустять, хіба що під іншим прізвищем якось. 

Тимощук сам винен. Багато хлопців повернулися з Росії, а він ще судитися почав. Треба було думати не про гроші, а про свій престиж і сім'ю. Він кинув своїх дітей, не платить аліменти. Це показує, яка Тимощук нехороша людина.

Не такий він уже й великий футболіст, щоб про нього говорити. 

Ось зараз про Мілевського щодня пишуть. Він же п'яниця! Навіщо про нього стільки писати? Таку людину не можна ставити в приклад дітям. 

Так, Мілевський був хорошим футболістом, але пішов іншим шляхом. Вилікувався від алкоголізму – молодець! Але не варто про нього писати постійно, є більш гідні люди, які заслуговують на увагу. 

«Нехай Тимощука засудять до смертної кари. Він на це заслужив»

– Як думаєте, Тимощук отримає російський паспорт?

Кополовець: Ми точно не здивуємось, якщо він отримає російський паспорт. Україна його вже точно не прийме назад, він – зрадник.

Сабо: Може, він уже й отримав російський паспорт, ми ж не знаємо. 

Йожеф Сабо, фото: з відкритих джерел

– Під час війни у багатьох країнах зрадників засуджували до страти. Як ви вважаєте, Тимощук заслуговує на таке покарання?

Аліев: Я тільки за! Нехай його засудять до смертної кари. Він на це заслужив.

Кополовець: На страту він не заслуговує, ми ж не звірі якісь. Як би він був корегувальником і наводив ворожі ракети, здавав наші позиції, розсекречував державні таємниці, то так. Такі люди більше заслуговують на смертну кару. Тимощук залишився у ворожій країні і не висловив свою позицію стосовно війни. Він зрадив Україну, але не в такому форматі, щоб його страчувати.

Тимощук вже отримав сурове покарання – його батьківщина та український народ відхрестились від нього. 

Ми шкодуємо, що ця людина грала за збірну України. Тимощук ходив у жовто-блакитних стрічках, а як тільки наша країна опинилась у біді, зрадив наш народ. Він недостойний бути українцем і носити нагороди. 

Сабо: Бог дав людині життя, і тільки він має право його забирати. Навіщо нам вбивати Тимощука? Ми його вже відкинули, це і є покарання. Його совість не дасть йому жити спокійно.

– Якщо Тимощук захоче змити свою ганьбу кров'ю: повернеться в Україну, вступить до ЗСУ і піде на передову воювати проти росіян?

Сабо: Ніхто Тимощука не пустить на фронт. Йому не можна буде вірити. Можливо, його вже завербували російські спецслужби. Але Тимощук цього і не зробить. Він собі сидить спокійно на Росії і заробляє гроші. Однак я впевнений, що совість з часом його замучить.