Ексворотар збірної України зробив вибір між Луніним і Трубіним: він пояснив, кого Ребров має поставити в старт

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
595
2 голоси
Ексворотар збірної України зробив вибір між Луніним і Трубіним: він пояснив, кого Ребров має поставити в старт
Андрій Лунін. Фото: УАФ
Колишній воротар національної збірної України Юрій Вірт висловив думку про те, хто буде першим номером синьо-жовтих у поєдинку проти Боснії і Герцеговини у рамках стикових матчів відбору до Євро-2024: Андрій Лунін чи Анатолій Трубін.

Ексголкіпер збірної України Юрій Вірт в інтерв’ю сайту «Український футбол» відповів, хто, на його думку, буде захищати ворота синьо-жовтих у грі із Боснією і Герцеговиною у півфіналі стикових матчів кваліфікації Євро-2024: Андрій Лунін чи Анатолій Трубін.

Експерт вважає, що Сергію Реброву та Рустаму Худжамову важко буде зробити вибір.

«Тут треба дзвонити Реброву і Худжамову, щоб дізнатись, хто буде першим номером (сміється, – прим. УФ). Лунін і Трубін – двоє топових воротарів, які виступають у грандах європейського футболу. Реброву буде дуже важко здійснити вибір, але доведеться – у будь-якому випадку в основі вийде лише один».

На думку Вірта, у відповідальній грі все ж таки на поле вийде Лунін, який виграв конкуренцію в Кепи Аррісабалаги.

«Я схиляюсь до того, що першим номером буде Лунін. Виграти конкуренцію у найдорожчого голкіпера світу Кепи – це дорогого вартує. Нелегко грати у Реалі під тиском, а Лунін із цим справляється на відмінно, вже не раз виручав. Це означає, що в нього є сильний характер, нерви й впевненість у собі».

Колишній голкіпер вважає, що на цьому відрізку сезону перевагу має саме Лунін.

«Я не можу сказати нічого поганого про Трубіна, який також показує хорошу гру, але в весняній частині сезону трохи здав, можна згадати 0:5 від Порту. Але, навіть, якби він не пропустив жодного голу від Порту, то перевага, все одно, на боці Луніна».

На думку Вірта, статус першого номера Реалу, яким володіє Лунін, повинен мотивувати тренерський штаб використати саме його.

«Реал – це один з найкращих клубів світу, і Лунін виборов там місце першого воротаря. Це заслуговує на повагу.  Думаю, саме Лунін буде основним воротарем збірної. Погодьтеся, буде дивно, якщо основний голкіпер найкращого клубу світу не буде грати у збірній», – заявив Вірт.

  • Лунін в цьому сезоні провів за Реал 23 матчі, у яких пропустив 19 голів (десять зустрічей «на нуль»);
  • Трубін відіграв за Бенфіку 39 поєдинків (37 пропущених голів, 15 зустрічей «на нуль»);
  • Проти Боснії Україна зіграє в гостях 21 березня о 21:45 за київським часом. У випадку перемоги синьо-жовті 26 березня зустрінуться у фіналі стикових матчів із переможцем пари Ізраїль – Ісландія;
  • Вірт у період із 2000 по 2001 рр. провів за збірну України два матчі (обидва «на нуль»).