Розгром 8:2: колишній воротар Шахтаря згадав про приниження від Динамо Алієва і Мілевського і реакцію Луческу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1302
3 голоси
Розгром 8:2: колишній воротар Шахтаря згадав про приниження від Динамо Алієва і Мілевського і реакцію Луческу
Мірча Луческу. Фото: Getty Images
Колишній воротар Шахтаря Микита Шевченко, який нині виступає за Олександрію, пригадав, як потрапив до Зорі. Цьому посприяла розгромна поразка від Динамо (2:8) в чемпіонаті молодіжних складів.

Воротар Олександрії Микита Шевченко в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів, як у 2013 році потрапив з Шахтаря в оренду до Зорі.

За його словами, цьому трансферу посприяла нищівна поразка від Динамо (2:8) у гостьовому матчі 23-го туру молодіжного чемпіонату України.

«О, це був взагалі цікавий випадок! Можна сказати, взяв останній білет в купе біля туалету. Ми дублем Шахтаря влетіли 2:8 Динамо. За нас тоді з основи грали Вася Кобін та Алан Патрік. У Динамо також був хороший склад – бігали обидва кенти Артем Мілевський та Олександр Алієв. Ось так нас прибили».

Відеоогляд матчу Динамо U-21 – Шахтар U-21 (8:2):

У тому матчі за Динамо хет-трики оформили Олександр Алієв (один з пенальті) та Віталій Буяльський, а ще по одному голу забили Артем Мілевський та Лукас Перес. У складі Шахтаря відзначилися Пилип Будківський і Владислав Кулач.

Шевченко підкреслив, що після тієї гри тодішній головний тренер Шахтаря Мірча Луческу практично поставив хрест на його перспективах.

«Повернулися ми в Донецьк, нас викликав Луческу та дав дуже хорошого прочухану. Ну, і все. Я не грав, нічого. Трансферне вікно зачинялося. В останній момент набрав агент Вадим Шаблій і запропонував варіант із Зорею».

При цьому воротар зазначив, що не усі в його оточенні підтримували варіант з орендою в Зорю.

«Пам’ятаю, батько був категорично проти та відмовляв. Я все ж таки погодився та сказав: «Якщо тут не заграю, то шукайте мені роботу на «Стиролі» в Горлівці, буду таблетки виробляти – вітамін С», – сказав Шевченко.

  • Шевченко виступав за Зорю на правах оренди з 2013 по 2016 рр., а у 2019-му він перейшов до луганців на правах вільного агента та грав за команду до 2023 року;
  • У 114 матчах за Зорю Шевченко пропустив 115 голів (42 «сухих» поєдинки);
  • В цьому сезоні голкіпер відіграв за Олександрію 15 матчів, у яких пропустив 16 голів (вісім матчів «на нуль»).