Шевченко не дав дебютувати в збірній своєму однофамільцю: легенда України двома словами підписав вирок гравцю

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
7772
5 голосів
Шевченко не дав дебютувати в збірній своєму однофамільцю: легенда України двома словами підписав вирок гравцю
Андрій Шевченко, фото: УАФ
Голкіпер Олександрії Микита Шевченко пригадав матч національної збірної України, у якому він мав дебютувати за синьо-жовтих. На заваді стало рішення головного тренера Андрія Шевченка.

Воротар Олександрії Микита Шевченко в інтерв’ю сайту «Український футбол» пригадав поєдинок, у якому він мав дебютувати за головну команду країни.

Статися це мало 6 червня 2017 року під час товариської зустрічі із Мальтою (0:1). За словами воротаря, він мав вийти на другий тайм, однак через пропущений гол тодішній головний тренер синьо-жовтих Андрій Шевченко змінив своє рішення.

«Це була товариська гра із Мальтою за Шевченка. Я повинен був виходити на другий тайм, але ми пропустили гол і мені сказали: «Поки відпочинь».

Також Шевченко оцінив власні шанси все ж закрити цей гештальт.

«Якщо відверто, то важкувато буде. В нас зараз дуже хороший воротарський цех: Толя Трубін, Андрюха Лунін, Жора Бущан, Дімон Різник… Приїхати м’ячі подавати готовий завжди», – сказав Шевченко.

  • Зазначимо, що Шевченко викликався до збірної також за Михайла Фоменка та Руслана Ротаня;
  • Востаннє до заявки синьо-жовтих він потрапляв 26 березня 2023 року на гостьовий матч з Англією (0:2) у відборі до Євро-2024. Воротар провів зустріч на лаві для запасних;
  • В цьому сезоні Шевченко відіграв 15 матчів за Олександрію, у яких пропустив 16 голів (вісім матчів «на нуль»).