Чи винна Зоря гроші футболістам? Бутко, Імереков та Громов розповіли про ситуацію із заборгованістю

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
931
4 голоси
Чи винна Зоря гроші футболістам? Бутко, Імереков та Громов розповіли про ситуацію із заборгованістю
Гравці Зорі, фото: ФК Зоря
Сайт Sport-express.ua намагався пролити світло на інформацію про заборгованість Зорі перед футболістами, через яку, начебто, команда буде бойкотувати матч з Динамо в рамках 21-го туру УПЛ.

За інформацією інсайдера Ігоря Бурбаса, гравці Зорі погрожують керівництву клубу бойкотом матчу з Динамо, який має відбутись 12 березня о 15:30. Причина – кількамісячна заборгованість по зарплаті та преміальним.

Начальник Зорі Ігор Гузь у коментарі «Трибуні» цю інформацію категорично заперечив, сказавши, що ніякої заборгованості перед командою немає і ніколи не було.

Щоб дізнатись, де правда, сайт Sport-express.ua поговорив із захисником Зорі Богданом Бутком, але вичерпної відповіді ми не почули.

«Я – капітан Зорі і не можу виносити жодної інформації з команди в пресу. Я не знаю, хто там що написав, команда тренується і готується до наступного матчу», – коротко резюмував Бутко.

Після цього ми поговорили з колишнім гравцем Зорі Максимом Імерековим, який зараз захищає кольори Металіста 1925. Як виявилося, перед Імерековим у Зорі є борг. 

«Зі мною Зоря не розрахувалася. Вони винні мені зарплату десь за чотири місяці. У мене триває діалог з клубом, вони мені телефонують і хочуть все вирішити. Я відкритий до переговорів, але поки що нічого не вирішено. Чи звертався я Палату з вирішення спорів? Так, все в процесі». 

Окрім цього, Імереков розповів, що коли виступав у Зорі, то затримки по зарплаті були не дуже великими.

«Коли я грав у Зорі, то великої заборгованості перед футболістами не було, бували й часи, коли постійно платили. Якщо затримка по зарплаті й відбувалася, то несуттєва, десь місяць, для українського футболу це нормально. А яка в них ситуація зараз, я не знаю».

Також ми запитали Імерекова, як було у Зорі в його часи з точки зору комфорту, комунікації, фінансів? 

«Було ненормально, подробиці говорити не хочу, про них вже розповідали в інших інтерв’ю, але зараз, можливо, щось помінялось, тому що, дивлюсь, гравці там продовжують контракти. Якщо люди в Зорі хочуть щось змінити в команді, то це вони повинні говорити, а не я. Я зараз представляю інший клуб і не хочу згадувати, що було рік тому», – підсумував Імереков.

Ще один колишній гравець Зорі Артем Громов на наш запит відповів, що Зоря перед ним повністю розрахувалася, а про їхню сьогоднішню ситуацію він нічого не знає.

  • Після 20-ти турів УПЛ Зоря має в активі 19 очок та посідає 12-те місце в турнірній таблиці, але у луганської команди є два матчі в запасі.