У Коломойського проблеми: ексвласника Дніпра визнали екстремістом, позбавивши 500 земельних ділянок на мільярди

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
139
1 голос
У Коломойського проблеми: ексвласника Дніпра визнали екстремістом, позбавивши 500 земельних ділянок на мільярди
Ігор Коломойський. Фото: Google
Колишній президент Дніпра Ігор Коломойський опинився у скандалі, який пов'язаний із його бізнесом на території Росії, у якій мільйонера визнали екстремістом та позбавили майна у вигляді земельних ділянок.

Ігор Коломойський має проблеми з судами не тільки в Україні, а й у росії. Так, районний суд республіки Адигея ухвалив рішення про заборону діяльності компанії мільйонера та вніс його до списку екстремістів.

Також було розглянуто питання про конфіскацію його активів, у результаті чого Коломойський втратив 500 земельних ділянок у чотирьох регіонах росії та майна на суму, що досягає мільярдів рублів. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Колишнього власника Дніпра звинувачують у підтримці української влади після подій революції гідності 2014 року, а також в управлінні Дніпропетровською обласною адміністрацією та фінансуванні українських «збройних формувань».

  • З осені минулого року Коломойський перебуває під вартою в Україні. 
  • Йому висунуто звинувачення у незаконному захопленні 5,8 мільярдів гривень у 2013-2014 роках, створенні злочинного угруповання серед співробітників Приватбанку. 
  • Також у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом.