В українському футболі може з’явитися нова команда: вона називатиметься як клуб УПЛ і гратиме в Другій лізі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
35305
11 голосів
В українському футболі може з’явитися нова команда: вона називатиметься як клуб УПЛ і гратиме в Другій лізі
Володимир Загурський. Фото: ФК Полісся
Генеральний директор Полісся Володимир Загурський заявив, що клуб може створити нову команду – Полісся-2 та заявити її в Другу лігу, якщо з наступного сезону не буде відновлено чемпіонат U-21.

Гендиректор Полісся Володимир Загурський розповів, яка нині ситуація щодо можливого відновлення чемпіонату U-21.

«Наразі серед клубів немає консенсусу щодо цього питання. Представники клубів наголошують, що під час війни несуть велике навантаження, зокрема і з огляду на обов’язкову наявність в структурі U-19 та жіночої команди».

За словами функціонера, ряд клубів готові поміняти жіночу команду на команду U-21.

«Багато клубів хотіли б відмовитись від жіночого футболу, в тому числі й на користь U-21. Позиція нашого клубу – ми однозначно підтримуємо дане питання».

Загурський зазначив, якщо клубам не вдасться домовитися про відновлення чемпіонату U-21, то Полісся задумається над створенням ще однієї команди, яка буде заявлена в Другу лігу.

«Якщо клуби не знайдуть консенсус і чемпіонат U-21 не буде створено з наступного сезону, то Полісся буде порушувати питання про створення та заявку Полісся-2 в Другій лізі України», – приводить слова функціонера клубна пресслужба.

  • Нагадаємо, що чемпіонат U-21 припинили проводити з сезону 2021/22;
  • Полісся пішло на перерву в УПЛ, перебуваючи на третьому місці у турнірній таблиці, маючи в активі 31 набраний бал після 17 проведених зустрічей;
  • У неділю, 25 лютого, підопічні Юрія Калитвинцева в гостях протистоятимуть Руху у 18-му турі національної першості.