Довбик допоміг Жироні пробитися до 1/8 фіналу Кубка Іспанії: відома оцінка українського форварда

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
500
0 голосів
Довбик допоміг Жироні пробитися до 1/8 фіналу Кубка Іспанії: відома оцінка українського форварда
Артем Довбик. Фото: Google
У поєдинку 1/16 фіналу Кубка Іспанії Жирона на виїзді подужала представника Сегунди Ельче (2:0). Український нападник червоно-білих Артем Довбик гру в провінції Аліканте розпочав у другому таймі.

Про те, що Віктор Циганков пропускатиме кубкову гру з Ельче було відомо заздалегідь. Зрештою, як прогнозувалося й те, що Артем Довбик теж отримає відпочинок у вигляді перегляду матчу з лави для запасних від його початку.

Саме з-за бокової українець дивився, як у першому таймі захисник Жирони Дейлі Блінд виконав його роботу – голландець замкнув скидку у виконанні Джона Соліса Ромеро після подачі з кутового.

Подвоїв перевагу команди з Каталонії Як Коуту, який втілив у гол розкішний пас у розріз від Порту.

Артем Довбик вийшов добивати Ельче на 75-й хвилині, але покращити свою результативність не зміг. Від Sofascore наш співвітчизник отримав оцінку в 6,4 бала – найгіршу з-поміж гравців, котрі вийшли на заміну.

Кубок Іспанії. 1/16 фіналу 

Ельче – Жирона 0:2 (0:1)

Гол: Блінд, 37, Коуту, 67.

  • На попередніх стадіях Кубка Іспанії Жирона у 1/64 фіналу перемогла Сан-Роке(2:1) та розгромила в 1/32 Оріуелу (5:2.)
  • На внутрішній арені Жирона після 19-ти турів посідає другий щабель в турнірній таблиці іспанської Ла Ліги. Червоно-білі мають порівну очок з мадридським Реалом (по 48), але гірші додаткові показники – поразка в очній грі (0:3).
  • В наступному турі команда Мічела Санчеса на виїзді зіграє проти Альмерії. Поєдинок заплановано на 14 січня. Початок гри о 15:00.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону в сезоні 2023/2024 років 19 поєдинків: 11 голів, шість результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 28 мільйонів євро.
  • Віктор Циганков у поточному сезоні провів за Жирону 16 матчів в усіх офіційних турнірах: три голи, три результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 25 мільйонів євро.