Жирона ледь не осоромилась на очах у Циганкова: конкурент Довбика допоміг оформити камбек у Кубку Іспанії

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
924
0 голосів
Жирона ледь не осоромилась на очах у Циганкова: конкурент Довбика допоміг оформити камбек у Кубку Іспанії
Крістіан Стуані. Фото: Google
В поєдинку 1/32 фіналу Кубка Іспанії Жирона створила камбек та переграла скромну Оріуелу (5:2). Український вінгер Віктор Циганков вийшов на поле в самому кінці гри. Нападник Артем Довбик навіть не потрапив до заявки.

Поєдинок проти команди, котра представляє четверту за силою лігу Іспанії – Сегунду, Дивізіон КІФФ (Група 4) – Жирона розпоча за здоров'я. Вже на сьомій хвилині відзначився півзахисник Пабло Торре.

І після цього голу червоно-білі якось розслабились, за що поплатилися двічі ще до перерви. Обидва рази не найкращим чином підопічні Мічела Санчеса відпрацювали у захисті під час стандартів: спершу фаворитів покарав і змусив задуматися Серхіо Мендінуета, а під завісу першого тайму шокував та ввів у певний ступор Луїс Деніел Букер. Захисник Оріуели відзначився, як це і належать англійцю, класно зігравши головою.

Однак, сенсації, які часто трапляються в кубкових битвах, цього пізнього вечора не сталося. 

По перерві головний конкурент за місце в стартовому складі нашого Артема Довбика Крістіан Стуані вистрілив дублем і не дав своїй команді зганьбитися. Ще по одиному голу до своїх активів записали Порту та Валері.

Віктор Циганков з'явився на полі, схоже, аби просто розім'ятися – аж на 83 хвилині гри. З урахуванням доданого часу, українець зіграв 11 хвилин і дістав від Sofascore – 6.7 бала.

Кубок Іспанії. 1/32 фіналу

Оріуела – Жирона 2:5 (2:1)

Голи: Мендінуета, 27, Букер, 45+3 – Торре, 7, Стуані, 66, 74, Порту, 82, Валері, 87.

  • Жеребкування 1/16 фіналу Кубка Іспанії відбудеться на наступному тижні – 12 грудня.
  • В Ла Лізі після перемоги над Валенсією в 15-му турі (2:1) Жирона має в активі 38 очок та посідає друге місце в турнірній таблиці. 
  • Перше місце окупував мадридський Реал, який також здобув 38 очок, але має перевагу над Жироною за рахунок перемоги в очному поєдинку (3:0). 
  • В наступному турі команда Мічела Санчеса на виїзді зіграє проти Барселони. Поєдинок заплановано на 10 грудня. Початок гри о 22:00.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону в сезоні 2023/2024 років 15 поєдинків: сім голів, шість результативних передач.
  • Віктор Циганков в поточному сезоні провів за Жирону 14 матчів в усіх офіційних турнірах: три голи, дві результативні передачі.