УЄФА відреагував на результативність Довбика у Ла Лізі: Жирона також не промовчала

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
9122
2 голоси
УЄФА відреагував на результативність Довбика у Ла Лізі: Жирона також не промовчала
Артем Довбик. Фото: Google
Пресслужби Євро-2024 та Жирони захоплюються результативністю нападника національної збірної України Артема Довбика в іспанській Ла Лізі та присвятили йому компліментарні пости на своїх сторінках у соціальних мережах.

Зоряний час Артема Довбика. Після того, як вихідними українець забив черговий, вже 19-й за ліком гол у Ла Лізі та допоміг своїй Жироні переграти Лас-Пальмас (2:0), його скорострільність відзначили представники пресслужби каталонського колективу.

«Артем Довбик є п'ятим найшвидшим гравцем, який забив 19 голів у Ла Лізі в 21-му столітті», – йдеться в дописі на офіційному Х-акаунті Жирони.

Очікують на гольову феєрію і на Євро-2024. Пресслужба ЧЄ вже відзначила відмінну результативність українця в Ла Лізі та також присвятила йому красномовний допис у своєму офіційному Х-акаунті.

«П'ять голів в останніх чотирьох матчах від Артема Довбика ⚽️🇺🇦», – йдеться у повідомленні.

  • У поточному сезоні Артем Довбик провів у складі Жирони 34 матчі у всіх офіційних турнірах: 19 голів, сім асистів.
  • Transfermarkt оцінює форварда в 30 мільйонів євро рівно.
  • У складі націоналної збірної України нападник зіграв 25 матчів: вісім результативних ударів.

Нагадаємо, що цьогорічний чемпіонат Європи відбудеться на стадіонах Німеччини з 14 червня по 14 липня. Суперниками України по групі Е будуть команди Румунії, Словаччини та Бельгії.

  • Найвищим досягненням України на Євро є вихід до 1/4 фіналу у 2020 році. Далі у турнірі синьо-жовтих не пустили англійці, які розбили команду Андрія Шевченка з рахунком 4:0. 
  • Чинним чемпіоном Старого світу є Італія з якою Україна грала в одній відбірковій групі до Євро-2024 (0:0, 1:2).