Динамо має вищі шанси на плей-оф Ліги Європи, ніж Шахтар на цю ж стадію у ЛЧ: відомі головні фаворити турніру

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
192
1 голос
Динамо має вищі шанси на плей-оф Ліги Європи, ніж Шахтар на цю ж стадію у ЛЧ: відомі головні фаворити турніру
Гравці Динамо. Фото: Google
Динамо знає, які у киян шанси в основній стадії Ліги Європи на вихід у плей-оф турніру. Команда Олександра Шовковського має низькі шанси на потрапляння до топ-8.

Київське Динамо має лише дев’ять відсотків шансів завершити основний етап Ліги Європи у топ-8. Нижча ймовірність лише у шести інших клубів. До такого висновку прийшла платформа футбольної статистики Football Meets Data після десять тисяч симуляцій турніру.

Але є й більш позитивні новини для вболівальників столичного гранду. Так, вихід киян до 1/16 фіналу ЛЄ (місця з дев’ятого по 24-те) оцінюється вище, а саме у 54%. За цим показником Динамо також випереджає лише шість команд.

Найкращі шанси на потрапляння до топ-8 та топ-24 серед усіх учасників Ліги Європи у Тоттенхема – 49% та 91% відповідно.

Відзначимо, що ймовірність того, що Шахтар фінішує у топ-8 Ліги чемпіонів дорівнює всього двом відсоткам. Вищи шанси у «‎гірників» потрапити до тих клубів, які займуть місця з дев’ятого по 24-те – 25%.

Нагадаємо, що на груповому етапі Динамо зустрінеться з Ромою, Лаціо, Реалом Сосьєдадом, Хоффенхаймом, Галатасараєм, Вікторією Плзень, Ференцварошем та РФШ.

  • Кияни розпочали нинішній євросезон у відборі до Ліги чемпіонів, але у четвертому раунді кваліфікації не зуміли пройти Зальцбург (0:2 та 1:1).
  • Після п’яти турів (три зіграні матчі) Динамо має в активі дев’ять очок та займає четверту сходинку у турнірній таблиці УПЛ.
  • У наступному турі біло-сині на виїзді зіграють проти луганської Зорі. Поєдинок заплановано на 14 вересня, початок гри о 15:30.