Шахтар дізнався свої шанси на плей-оф Ліги чемпіонів: названо головних фаворитів турніру

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
815
2 голоси
Шахтар дізнався свої шанси на плей-оф Ліги чемпіонів: названо головних фаворитів турніру
Гравців Шахтаря. Фото: Google
Донецький Шахтар, який завдяки перемозі в УПЛ 2023/2024 напряму вийшов до основної стадії Ліги чемпіонів, дізнався про свої шанси на участь у плей-оф турніру від статистичного порталу.

Шахтар має низькі шанси на вихід до плей-оф Ліги чемпіонів. До такого висновку прийшла платформа Football Meets Data, яка спеціалізується на футбольній статистиці, після проведення 10 тисяч симуляцій.

Так, ймовірність того, що донецька команда фінішує у топ-8 дорівнює всього двом відсоткам. Вищи шанси у «‎гірників» потрапити до тих клубів, які займуть місця з дев’ятого по 24-те. Тут платформа дає команді Маріно Пушича 25%.

Найбільше шансів потрапити до топ-8 у Манчестер Сіті (71%), Баварії (50%) та Реалу (48%).

Нагадаємо, що Шахтар в основному етапі Ліги чемпіонів зіграє проти німецької Баварії з Мюнхена, дортмундської Боруссії, італійської Аталанти, лондонського Арсеналу, швейцарського Янг Бойз, голландського ПСВ, французького Бресту та італійської Болоньї.

  • Згідно із новим форматом розіграшу турніру 36 команд-учасниць основного етапу ЛЧ проведуть вісім матчів з різними суперниками (по чотири вдома та на виїзді).
  • Вісім найкращих команд вийдуть до 1/8 фіналу. Ті, хто займе місця з дев’ятого по 24-те, проведуть спарені стикові матчі за право приєднатися до восьми найсильніших.