Україна залишилась без єврокубків: Шахтар програв Марселю та вилетів із Ліги Європи – відео всіх голів матчу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
520
3 голоси
Україна залишилась без єврокубків: Шахтар програв Марселю та вилетів із Ліги Європи – відео всіх голів матчу
П'єр-Емерік Обамеянг. Фото: Google
У поєдинку-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи Марсель переміг Шахтар та пробився до наступної стадії турніру (3:1). Провансальці повернули борг «гірникам» за 2009 рік.

Розпочали майже без розвідки. І Марсель, і Шахтар, зважаючи на те, що за підсумками першої гри, нічия не влаштовувала жодну з команд, поєдинок-відповідь розпочали дуже активно.

Багато хто очікував на стартовий натиск господарів поля, але ледь не перша атака гостей стала результативною: Егіналду елегантно хотів прибрати у штрафному фінтом Жонатана Клосса і француз легенько, але скосив бразильця. 

Тобіас Штілер не вагаючись вказав на «точку», а Гергій Судаков впевнено розвів м’яч і Пау Лопеса по різним куткам, реалізувавши пенальті.

Судаков після голу Марселю. Фото: ФК Шахтар

Однак, злий геній першої гри, настирний нападник Марселя П’єр-Емерік Обамеянг, знову забив «гірникам», покаравши підопічних Маріно Пушича голом за помилку Юхима Коноплі та Тараса Степаненка. Надто вже дрібно українці вирішили обігратися один з одним фактично в центрі поля і м’яча в капітана донеччан поцупив Амін Харіт, який і віддав асист на габонця-голеадора.

  • Забивши Шахтарю П'єр-Емерік Обамеянг став найкращим бомбардиром в історії Ліги Європи – 31 гол. 

В таймі номер два гольових нагод було мало і все плавно котилося до екстратаймів, але... На 74 хвилині Обамеянг продавив Ракицького, виконав якийсь елемент з африканських народних танців і видав пас-цукерку на Ісмаїла Сарра.

Сенегалець, опинившись віч на віч з Різником, розстріляв українського стража воріт. Потягти такий удар у Дмитра шансів не було жодних.

А добив «гірників» Жоффре Кондогбія, який скористався неузгодженістю дій захисників Шахтаря (Степаненка) та воротаря помаранчево-чорних Різника.

Створити диво за решту часу підопічним Маріно Пушича не вдалося. Шахтар став останньою українською командою, яка покинула єврокубки у сезоні 2023/24 років.

▶️  Відео всіх голів у матчі Марсель – Шахтар дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Ліга Європи. 1/16 фіналу (матч-відповідь)

Марсель (Франція) – Шахтар (Донецьк, Україна) 3:1 (1:1)

Голи: Обамеянг, 23, Сарр, 74, Кондогбія, 81 – Судаков, 12 пен.

  • Перший матч між Шахтарем та Марселем завершився результативною нічиєю (2:2).
  • Нагадаємо, що Шахтар вже зустрічався з французьким Марселем – в 1/4 фіналу Кубку УЄФА сезону 2008/2009. Тоді в тріумфальному для себе розіграші цього євротурніру, останнього в історії, до речі, «гірники» двічі обіграли французів: 2:0 вдома та 2:1 на виїзді.
  • У фіналі Кубка УЄФА команда на той час Мірчі Луческу переграла німецький Вердер (2:1).