Колишній головний тренер Шахтаря цікавий клубу АПЛ: наставник може очолити екскоманду українців

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
36
1 голос
Колишній головний тренер Шахтаря цікавий клубу АПЛ: наставник може очолити екскоманду українців
Паулу Фонсека. Фото: Google
Екстренер донецького Шахтаря Паулу Фонсека, який зараз працює з французьким Ліллем, серйозно зацікавив Вест Хем, за який свого часу виступали Андрій Ярмоленко та Сергій Ребров.

Паулу Фонсека, який нині очолює Лілль, може перебратися до Англійської Прем'єр-ліги наступного сезону. У послугах португальського фахівця зацікавлений Вест Хем, який розглядає екснаставника Шахтаря, як заміну Девіду Мойєсу. Про це повідомило Inews.

Джерело стверджує, що керівництво та вболівальники клубу бажають бачити більш атакуючу гру від футболістів.

Нагадаємо, що «молотобійці» готуються до чвертьфіналу Ліги Європи, де зіграють проти Баєра та посідають сьоме місце в таблиці АПЛ з 48-ма очками в активі.

  • Лілль під керівництвом Фонсеки провів 28 матчів у нинішньому сезоні Ліги 1, набрав 49 очок і посідає четверте місце в чемпіонаті Франції.
  • 51-річний тренер очолював Шахтар із 2016-го до 2019 року і виграв із ним сім трофеїв: три чемпіонства, три Кубки й один Суперкубок України.
  • Ярмоленко виступав за Вест Хем упродовж чотирьох сезонів. За його трансфер лондонський клуб заплатив 20 мільйонів євро дортмундській Боруссії. 
  • За чотири сезони Андрій провів за англійців 85 матчів у всіх турнірах (34 - зі старту), у яких забив 13 голів та віддав п'ять результативних передач.
  • Ребров виступав за «молотобійців» з липня 2007-го поки червень 2005-го року, а потім на правах вільного агенту повернувся до Динамо.
  • Нинішній тренер збірної України зіграв за Вест Хем у 32 матчах, забив два голи та віддав два асисти.