«Лунін виграв боротьбу з Кепою за місце в основі Реала»: огляд іспанських ЗМІ на феєрію українця в ЛЧ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
343
1 голос
«Лунін виграв боротьбу з Кепою за місце в основі Реала»: огляд іспанських ЗМІ на феєрію українця в ЛЧ
Андрій Лунін. Фото: Google
Український голкіпер Реала Андрій Лунін став справжнім героєм матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти Лейпцига (1:0). Іспанська преса оцінила гру нашого співвітчизника.

Вчора, 13 лютого, Реал на виїзді мінімально переміг Лейпциг. Найкращим гравцем зустрічі став Андрій Лунін, який вразив головного тренера іспанського гранда Карло Анчелотті та зумів повторити досягнення Тібо Куртуа.

▶️ Відео надзвичайних сейвів Андрія Луніна у грі проти Лейпцига дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Іспанська преса оцінила гру нашого співвітчизника у поєдинку з німцями, відзначивши впевнені дії українця у цьому протистоянні.

Marca

Лунін виграв боротьбу з Кепою за місце в основі в захисті воріт. Вирішальну? Не думаю, але він скористався перевагою.

Український воротар демонструє велику впевненість, відбиваючи повітряні м'ячі та блокуючи небезпеку. Чудовий другий тайм від Луніна, який проводить один з найкращих своїх матчів за весь час перебування в Мадриді. Дуже хоробрий протягом всієї гри. Дев'ять сейвів Луніна в першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і відчуття впевненості протягом усіх 90 хвилин: таким воротар залишає «Ред Булл Арену», провівши гру, яка може поставити крапку у воротарських дебатах. Лунін отримує найвищу оцінку.

AS

Луніну пощастило, що поштовх Хенріхса відмінив гол Сеска, він опинився не в тому положенні. Решту першого тайму українець провів бездоганно, вздовж і впоперек. Відбив хороший вихід один на один від словенського нападника. У другому таймі він почав з того, що закрив ворота від удару Ольмо, який трохи не влучив у ціль. А потім знову добре зреагував на удар низом від іспанця. 

Удар Хаві Сімонса створив йому проблеми, але він зміг з ними впоратися. А потім він чудовим сейвом відбив удар Сеска, коли вже зрівнювали рахунок, і перевів на кутовий хороший удар від Хайдари. Лунін відчуває себе основним воротарем, і це змусило його зростати. Така гра в Європі вирішує суперечки воротарів.

  • Андрій Лунін у нинішньому сезоні провів за мадридців 17 поєдинків в усіх офіційних турнірах, пропустив 13 голів та вісім зустрічей зіграв «на нуль».
  • Transfermarkt оцінює українця у вісім мільйонів євро.
  • Матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між Лейпцигом та Реалом відбудеться 6 березня в Мадриді о 22:00 за київським часом.