«Може, у Суркіса факс не працював?»: чому легенда Динамо не перейшов у європейський топ-клуб – відповідь експартнера

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
380
0 голосів
«Може, у Суркіса факс не працював?»: чому легенда Динамо не перейшов у європейський топ-клуб – відповідь експартнера
Валентин Белькевич. Фото: Google
Колишній півзахисник та головний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич розповів, чому його багаторічний партнер по столичному клубу Валентин Белькевич на злеті кар'єри так і не переїхав грати до Європи.

Олександр Хацкевич припустив, що один з найкращих півзахисників Динамо кінця 90-х – початку нульових років Валентин Белькевич не перейшов до одного з грандів європейського футболу, бо чверть століття тому не так сильно були розвинені соціальні мережі та засоби комунікації загалом.

«Я вам так відповім: може, у Ігоря Михайловича (Суркіса, президента Динамо, – прим. «СЕ») факс не працював. Тому, що в той час агентів не було. Ми могли й не знати, що когось запрошують в іншу команду. 

Кінець 1999 року – це розквіт команди і Валіка. Упевнений, що були пропозиції щодо нього, але той період часу і не був настільки інформативним для футболіста і він міг просто не знати, що хтось ним цікавиться. Але розумію і Суркіса, що він хотів зберегти його в київському Динамо», –  розповів Хацкевич в інтерв'ю FanDay.

  • Згідно з даними Вікіпедії, Валентин Белькевич помер 1 серпня 2014 року на 42-му році життя. Офіційною причиною смерті названо тромбоемболію, тобто закупорку кровоносної судини тромбом.
  • За час ігрової кар'єри в Динамо білорус зіграв у футболці з літерою Д на серці 344 поєдинки: 69 голів, 22 результативні передачі.