«А 31-го вже сталася ця трагедія»: Хацкевич згадав останній дзвінок до Белькевича

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
565
0 голосів
«А 31-го вже сталася ця трагедія»: Хацкевич згадав останній дзвінок до Белькевича
Олександр Хацкевич та Валентин Белькевич. Фото: Google
Колишній півзахисник та головний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич пригадав про останню розмову зі своїм багаторічним партнером по столичній команді, другом та співвітчизником Валентином Белькевичем.

Олександр Хацкевич, здається, нарешті поставив масну крапну в трагічній і передчасній смерті одного з найкращих плеймейкерів Динамо кінця 90-х – початку нульових років Валентина Белькевича. 

Хацкевич і Белькевич були не просто партнерами по Динамо та національній збірній Білорусі, вони були справжніми друзями. Олександр запевнив, що Валентин помер дійсно раптово.

«За здоров'ям він міг дати фору будь-кому з нас.  нього був емоційно-психологічний зрив. Домовилися зіграти з ним у теніс і обговорити подальші плани щодо його роботи. Це було 28 чи 29 липня. Того дня, коли ми збиралися зустрітися, я набрав Валіка - він не відповів. 

Потім я зателефонував Лесі, і вона сказала, що він сьогодні не у формі. А 31-го вже сталася ця трагедія», –  розповів Хацкевич в інтерв'ю FanDay.

  • Згідно з даними Вікіпедії, Валентин Белькевич помер 1 серпня 2014 року на 42-му році життя. Офіційною причиною смерті названо тромбоемболію, тобто закупорку кровоносної судини тромбом.
  • За час ігрової кар'єри в Динамо білорус зіграв у футболці з літерою Д на серці 344 поєдинки: 69 голів, 22 результативні передачі.