«У них багато грошей»: Шахтар виходить на новий ринок, будуть нові трансфери та спаринги – заява Палкіна

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
200
0 голосів
«У них багато грошей»: Шахтар виходить на новий ринок, будуть нові трансфери та спаринги – заява Палкіна
Сергій Палкін. Фото: ФК Шахтар
Чинний чемпіон УПЛ донецький Шахтар має намір вийти на ринок Саудівської Аравії, щоб отримати фінансову підтримку, котра необхідна для повноцінного функціонування клубу.

Шахтар розширює горизонти. Генеральний директор помаранчево-чорних Сергій Палкін залучив до співпраці з донецьким клубом швейцарську спортивно-консультаційну фірму LTT Sports, яка має також представництво в Джидді – другому за кількістю населення місті Саудівської Аравії, для обговорення угод з клубами місцевої Про-ліги.

«Ми йдемо на цей ринок, оскільки ми зрозуміли, що Саудівська Аравія має багато грошей і що вона скоро прийме чемпіонат світу.

Я вважаю, що ми маємо брати участь у цьому процесі», – сказав Палкін в інтерв'ю Bloomberg.

Палкін наразі відмовився назвати будь-які потенційні клуби-партнери Шахтаря, окрім Аль-Таавуна. Але, відомо, що мета Шахтаря полягає в тому, щоб підписати вигідні трансфери гравців та організувати виставкові матчі у Саудівській Аравії вже в наступному сезоні.

  • Шахтар після 17-ти турів (15 зіграних матчів) має в активі 31-не очко. На зимову перерву «гірники» пішли, займаючи четверту позицію в турнірній таблиці української Прем'єр-ліги. 
  • На наступному тижні команди Маріно Пушича проведе заключну в 2023 році гру. У поєдинку шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів «гірники» на виїзді зіграють проти португальського Порту.
  • Поєдинок Порту – Шахтар буде зіграно у середу, 13 грудня. Початок зустрічі о 22:00 за київським часом. 
  • Перед вирішальним матчем українська та португальська команди мають однакову кількість очок – по дев'ять, але «дракони» випереджають донеччан за додатковими показниками (3:1 перемога в першій грі).
  • Для виходу до 1/8 фіналу ЛЧ Шахтарю потрібно обов'язково перемагати.