«Такого я ще не бачив»: ексарбітр ФІФА висловився про скандальний пенальті у матчі Шахтаря та підставу Монзуль

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1449
0 голосів
«Такого я ще не бачив»: ексарбітр ФІФА висловився про скандальний пенальті у матчі Шахтаря та підставу Монзуль
Катерина Монзуль. Фото: Google
Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар проаналізував скандальний епізод з призначенням Катериною Монзуль пенальті в матчі 17-го туру УПЛ між Шахтарем та Вересом.

Учора, 8 грудня Шахтар переміг Верес в рамках 17-го туру чемпіонату України з рахунком 2:0.

Проте матч став обговорюваним не через перемогу команди Маріно Пушича. Через п'ять хвилин після перерви арбітр гри Катерина Монзуль після підказки VAR призначила пенальті у ворота Вереса за гру рукою, якої і близько не було.

Зубков не зумів реалізувати одинадцятиметровий удар, а гол Сікана з добивання був скасований через те, що форвард вбіг у штрафний майданчик до свистка.

▶️ Відео голів матчу та призначеного пенальті Катериною Монзуль дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Мирослав Ступар не приховує свого здивування від подібного рішення Монзуль.

«Я різне бачив у футболі, але такого ще не бачив. Буває, що мʼяч потрапляє в притиснуту руку чи яка збільшує обшир тіла. Але тут взагалі не було доторку до руки. Мʼяч влучив гравцеві Вереса у «пʼяту точку», потім в землю, а від землі нікому в руку не влучав».

Ексрефері ФІФА вважає, що арбітриня мала сама передивитися даний епізод на ВАР.

«Романов на VAR взяв на себе відповідальність і підтвердив Монзуль її рішення. Замість того, щоби хоча б запропонувати переглянути повтор самій. Тож, цим Романов підставив Монзуль», — сказав Ступар у коментарі телеграм-каналу УПЛ ТБ.

  • Після перемоги над Вересом Шахтар залишився на четвертому місці в турнірній таблиці з 31 очком в активі. У Вереса в активі 12 балів та 14-е місце.
  • У наступному матчі чемпіонату України Шахтар зіграє на виїзді проти Олександрії. Гру заплановано на кінець лютого.
  • Посеред тижня донецький клуб проведе матч з Порту в рамках шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів. Матч відбудеться 13 грудня о 22:00.