Скандальний епізод матчу Шахтар – Полісся: Комітет арбітрів опублікував офіційну заяву і виніс вердикт

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1091
0 голосів
Скандальний епізод матчу Шахтар – Полісся: Комітет арбітрів опублікував офіційну заяву і виніс вердикт
Боротьба за м'яч у грі Шахтар – Полісся. Фото: ФК Шахтар
Комітет арбітрів Української асоціації футболу проаналізував фол Владислава Шаповала на Валерії Бондарі у матчі Шахтар – Полісся (0:0) в рамках 15-го туру УПЛ.

Комітет арбітрів УАФ пояснив тлумачення арбітром Ігорем Пасхалом ігрового епізоду на десятій хвилині поєдинку 15-го туру Шахтар – Полісся (0:0).

Захисник гостей Владислав Шаповал порушив правила на захиснику Шахтаря Валерії Бондарі, за що отримав жовту картку.

Таке рішення викликало жорстку реакцію із боку спортивного директора «гірників» Даріо Срни. Після матчу він заявив, що рефері повинен був видаляти гравця Полісся.

Відео моменту:

Пресслужба УАФ опублікувала роз’яснення даного моменту та визнала дії Ігоря Пасхала вірними. На думку представників Комітету арбітрів, фол Шаповала був ненавмисним.

«Гравця № 11 ФК Полісся, який намагається вести боротьбу за м'яч, випереджає суперник, який зіграв першим. Як це часто трапляється в таких ситуаціях, контакту між ступнями гравців не уникнути, а отже, це сталося ненавмисно через запізнення гравця ФК Полісся».

Також фахівці додали, що це порушення правил не несло реальної загрози здоров’ю футболіста.

«Ця дія не містила у собі такої інтенсивності або сили, щоб створити загрозу здоров'ю суперника. З цієї причини це потрібно вважати фолом, що було скоєно у нерозсудливій манері, попри те, що точка контакту була трохи вище, ніж за звичайного наступу».

До того ж експерти вказали, чому претензії Шахтаря до арбітра VAR Миколи Балакіна є безпідставними.

«VAR правильно обмежується перевіркою того, що сталося, оскільки арбітр правильно виніс попередження гравцю № 11 ФК Полісся», – пишеться у поясненні.

  • Шахтар після 13 зіграних матчів має в активі 25 очок та посідає четверте місце;
  • Полісся із 30 набраними балами після 15 поєдинків розташувалося на третій сходинці.