«Мовчати про це ми більше не можемо»: жорстка заява Срни щодо суддівства – спортдир Шахтаря звернувся до УАФ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
2634
0 голосів
«Мовчати про це ми більше не можемо»: жорстка заява Срни щодо суддівства – спортдир Шахтаря звернувся до УАФ
Даріо Срна. Фото: Google
Спортивний директор донецького Шахтаря Даріо Срна звернувся до Української асоціації футболу з невдоволенням суддівством у поєдинку «гірників» в УПЛ проти Полісся (0:0).

У матчі 15-го туру чемпіонату України донецький Шахтар у Львові на «Арені Львів» приймав житомирське Полісся. Поєдинок завершився у нічию з рахунком 0:0.

Даріо Срна привітав житомирців зі здобутим результатом, але негативно оцінив суддівство у тому поєдинку у виконанні Миколи Балакіна. 

«На жаль, хочу ще раз повернутися до вчорашньої гри, де суддя VAR пан Балакін припустився дуже серйозної помилки. І мовчати про це ми більше не можемо. Від початку чемпіонату футболісти Шахтаря отримали п’ять червоних карток».

Хорват впевнений, що вчора потрібно було вилучати футболіста команди Юрія Калитвинцева за фол на Бондарі.

«З них три вилучення, на мою думку, були справедливими. Проте навіть легші наші фоли закінчувалися вилученнями, а вчора на десятій хвилині була чиста червона картка на Бондарі, і це навіть ніхто не обговорює».

Відео моменту з фолом на Бондарі:

Дана ситуація змусила Срну звернутися до УАФ, щоб вирішити питання з упередженим суддівством.

«Не знаю, до кого з цим звертатися, тому звертаюся до УАФ та відповідних органів і хочу сказати, що це вже не випадковість. Мені це нагадало попередній чемпіонат, коли Мудрик у матчі з Рухом отримав червону картку на рівному місці».

Функціонер Шахтаря з повагою відноситься до Балакіна, але натякає, що з таким суддівством його перестануть викликати на міжнародні поєдинки.

«Пан Балакін судив у Європі, наскільки я розумію, дві гри протягом останніх трьох-чотирьох тижнів. Я пана Балакіна вважаю молодим і перспективним арбітром, але вчора він припустився дуже серйозної помилки, яка не відповідає його рівню. І я гадаю, що з таким підходом українські арбітри ненадовго затримаються у Європі».

За приклад усім вітчизняним арбітрам Даріо поставив Катерину Монзуль.

«І нехай на мене ніхто не ображається, але більшість арбітрів могли б подивитися на Катерину Монзуль та її бригаду, на те, як вони судять. Вони можуть стати прикладом для дуже багатьох арбітрів в Україні. Дякую», — цитує Срну пресслужба Шахтаря. 

  • Після вчорашнього матчу в активі донецького колективу 25 очок та четверте місце.
  • Динамо може наздогнати Шахтар, якщо виграє два матчі в запасі.
  • Свій наступний матч Шахтар проведе у Лізі чемпіонів проти Антверпена 28 листопада.
  • В УПЛ команда Пушича зіграє 3-го грудня проти Металіста 1925.