«Найбільш безглузде моє рішення»: ексхавбек збірної України розповів про свій єдиний закордонний клуб

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
379
0 голосів
«Найбільш безглузде моє рішення»: ексхавбек збірної України розповів про свій єдиний закордонний клуб
Денис Кожанов. Фото: Google
Півзахисник Карпат Денис Кожанов пригадав свій єдиний та гіркий легіонерський досвід. Футболіст провів всього два матчі за молдавську Дачію, яка безславно вилетіла у першому відбірковому раунді Ліги Європи від азербайджанського Кяпаза (0:0, 0:1).

Хавбек Карпат Денис Кожанов в інтерв'ю сайту sport-express.ua пригадав свій період кар'єри у молдавській Дачії, за яку влітку 2016 року провів два поєдинки за два тижні та повернувся додому.

«Це було спонтанне та, мабуть, найбільш безглузде моє рішення. Тоді в команді був Максим Фещук (виступав за Дачію з 2016 по 2017 рр., 26 матчів, 12 голів, три асисти – прим. sport-express.ua), і через нього цей варіант і склався».

Футболіст поділився, чому так скоро вирішив покинути клуб. Причиною цьому став виліт у на першому ж кваліфікаційному етапі Ліги Європи від Кяпаза (0:0, 0:1).

«Я їхав туди, аби пограти у єврокубках. В підсумку ми зіграли дві гри проти Кяпазу, і все. Ось так примудрилися не пройти цю команду».

За спогадами Кожанова, варіант перейти у ФК Маріуполь, що надійшов згодом, здалася йому більш перспективним.

«Чемпіонат Молдови був мені не дуже цікавим. Плюс я отримав пропозицію від головного тренера Маріуполя Олександра Севідова повернутися до команди (раніше виступав за Маріуполь з 2011 по 2012 рр., – прим. sport-express.ua). Поспілкувався з агентом та вирішив покинути Дачію», – сказав Кожанов.

  • В цьому сезоні Кожанов провів один матч за Карпати в Кубку України (один асист) та 12 поєдинків за Карпати-2 у Другій лізі (три голи);
  • У період з 2010 по 2011 рр. півзахисник провів чотири гри за національну збірну України у період з 2010 по 2011 рр.