«Я б хотів, щоб Боснія і Герцеговина пройшла на Євро-2024»: заява президента УЄФА Чеферіна

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1201
0 голосів
«Я б хотів, щоб Боснія і Герцеговина пройшла на Євро-2024»: заява президента УЄФА Чеферіна
Александер Чеферін. Фото: УЄФА
Президент УЄФА Александер Чеферін заявив, що бажає, аби збірна Боснії і Герцеговини вийшла на Євро-2024. Ця команда протистоятиме у плей-оф Україні.

Президент УЄФА Александер Чеферін у неділю, 19 листопада, був присутнім на матчі Сербія – Болгарія (2:2), що відбувався у рамках кваліфікації до Євро-2024.

Напередодні гри функціонер висловив задоволення тим, що три збірні з одного регіону Сербія, Хорватія та Словенія близькі до виходу на форум (усі вони, зрештою, кваліфікувалися туди напряму). А також йому хотілося б, аби на Євро вийшли Боснія і Герцеговина та Північна Македонія.

«Я хотів би, щоб Боснія і Герцеговина та Північна Македонія також пройшли кваліфікацію, але другі не мають шансів. У Боснії та Герцеговини попереду плей-оф, але як вони грають… Хотілося б, аби якнайбільше спортсменів з регіону пройшли відбір на Євро», – заявив Чеферін в інтерв’ю Klix.

  • Північна Македонія була суперником України в групі та посіла четверте місце, двічі поступившись синьо-жовтим (2:3, 0:2);
  • Боснія і Герцеговина стане майбутнім опонентом команди Сергія Реброва у півфіналі плей-оф, що відбудеться 21 березня 2024 року;
  • Раніше Чеферін зробив заяву у ЗМІ, де сказав про важливість виходу Італії на чемпіонат Європи;
  • «Скуадра адзурра» також була суперником України в групі. У вирішальному матчі за другу сходинку, коли синьо-жовтим була потрібна перемога, команді зіграли внічию (0:0), а у компенсований час арбітр не призначив пенальті у ворота італійців у спірній ситуації.