«Відсудив нормально»: колишній тренер збірної України схвально оцінив роботу рефері у грі з італійцями

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
479
0 голосів
«Відсудив нормально»: колишній тренер збірної України схвально оцінив роботу рефері у грі з італійцями
Україна – Італія. Фото: Google
Колишній головний тренер національної команди України Леонід Буряк прокоментував роботу рефері матчу нашої збірної проти італійців – іспанця Хесуса Хіля Мансано.

Вчора, 20 листопада, національна команда України не змогла обіграти італійців (0:0) та отримати пряму путівку на Євро-2024.

Леонід Буряк заявив, що суддя поєдинку, який не дав пенальті у ворота італійців за фол на Михайлові Мудрику, відсудив непогано.

▶️ Відео моменту з можливим пенальті на Мудрику дивіться за ПОСИЛАННЯМ

«Рефері вирішили ВАР не дивитися, значить, не сумнівалися в тому, що фолу не було. Взагалі вважаю, що арбітр відсудив нормально».

Екснаставник синьо-жовтих не відкидає той факт, що арбітр міг побоятися поставити пенальті у ворота збірної Італії.

«Так, в епізоді з падінням Мудрика, можливо, спрацював фактор Італії – у ворота менш іменитої команди в такому разі пенальті могли б поставити. Але ж це Італія, і як можна було допустити таке, щоб італійці на Євро не поїхали».

Також Буряк оцінює завершення вибіркового раунду для нашої команди позитивно.

«Звісно, боснійці та ізраїльтяни - це не італійці, але й проти них грати з позиції сили не вийде. Після такого футболу, як у матчі з Італією, збірну України вважатимуть фаворитом у плей-офф. 

Незважаючи на те, що ми не отримали прямої путівки на Євро, відбір завершили позитивно, і це потрібно зберегти на весну», –сказав фахівець у коментарі Footboom.

Леонід Буряк очолював національню збірну України в період з 2002 по 2003 рік. Також Буряк працював у київському Динамо та ФК Олександрія.

Нагадаємо, фінальна частина Євро-2024 року пройде в Німеччині з 14 червня по 14 липня 2024 року. У турнірі візьмуть участь 24 національні команди.

  • Доля останньої прямої путівки на Євро-2024 вирішиться сьогодні в групі D: тут боротьбу за друге місце ведуть Хорватія і Уельс. Ще три путівки на чемпіонат Європи будуть розіграні в плей-офф шляхом Ліги націй.
  • Від нашої відбіркової групи прямі путівки на Євро-2024 отримали Англія та Італія – фіналісти попереднього чемпіонату Європи.
  • Збірна України спробує пробитися на континентальну першість через плей-оф, жеребкування якого відбудеться 23 листопада. Серед наших потенційних суперників команди Польщі, Естонії, Вельсу/Хорватії, Ізраїлю, Фінляндії, Ісландії та Боснії і Герцеговини.