«Ми страждали від винахідливості українців, які були зобов'язані перемагати»: огляд італійських ЗМІ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
482
0 голосів
 «Ми страждали від винахідливості українців, які були зобов'язані перемагати»: огляд італійських ЗМІ
Україна – Італія. Фото: Google
Учора, 20 листопада, збірна України не змогла обіграти італійців (0:0) та отримати пряму путівку на Євро-2024. Преса з країни суперника прокоментувала результат поєдинку.

У понеділок, 20 листопада, національна збірна України зіграла у нічию з італійцями (0:0), що не дозволило підопічним Сергія Реброва прямо кваліфікуватися на чемпіонат Європи.

Італійські журналісти прокоментували результат матчу з нашою командою, відзначивши, що їх збірна грала добре 60 хвилин, а потім була змушена оборонятися.

Gazzetta Dello Sport 

Італія буде на Євро-2024! Нам достатньо нічиєї 0:0 з Україною. Матч, у якому ми були небезпечні протягом години, але потім оборонялися і страждали до кінця.

Італія стримала Україну, а Доннарумма врятував після удару Судакова на 90-й хвилині. Останній сюрприз – пенальті, який арбітр не призначив на Мудрику за ймовірний дотик Крістанте: VAR не втручається, і Італія святкує вихід у плей-оф після 6 хвилин доданого часу.

Tuttosport

Італія місію виконала: нічия з Україною подарувала вихід на Євро-2024. У Леверкузені гра завершилася з рахунком 0:0: Італія контролювали гру понад годину, але трохи розгубилася на початку першого тайму й віддала ініціативу в кінцівці. Мудрик вимагав пенальті, але арбітр був непохитним.

Також наші колеги зізнаються, що пенальті на Михайлові Мудрику все ж таки був.

Corriere Dello Sport

На останніх секундах Мансано вдав, що не бачить пенальті, який дозволив би Україні скористатися чудовою можливістю, асистент VAR на мить втік до туалету (запалення простати, я вважаю) і, коротше кажучи, все пішло не дуже добре, але дуже добре...

Ми добре грали в першому таймі, потім часом страждали від винахідливості українців, які були зобов'язані перемагати. Останні хвилини були суцільним стражданням, фінальний свисток – справжнім полегшенням. 

Нагадаємо, фінальна частина Євро-2024 року пройде в Німеччині з 14 червня по 14 липня 2024 року. У турнірі візьмуть участь 24 національні команди.

  • Доля останньої прямої путівки на Євро-2024 вирішиться сьогодні в групі D: тут боротьбу за друге місце ведуть Хорватія і Уельс. Ще три путівки на чемпіонат Європи будуть розіграні в плей-офф шляхом Ліги націй.
  • Від нашої відбіркової групи прямі путівки на Євро-2024 отримали Англія та Італія – фіналісти попереднього чемпіонату Європи.
  • Збірна України спробує пробитися на континентальну першість через плей-оф, жеребкування якого відбудеться 23 листопада. Серед наших потенційних суперників команди Польщі, Естонії, Вельсу/Хорватії, Ізраїлю, Фінляндії, Ісландії та Боснії і Герцеговини.