Клуби УПЛ проголосували за скликання позачергового конгресу УАФ: чотири команди не підтримали усунення Павелка

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
2057
0 голосів
Клуби УПЛ проголосували за скликання позачергового конгресу УАФ: чотири команди не підтримали усунення Павелка
Андрій Павелко. Колаж: Спорт-Експрес
Клуби УПЛ більшістю голосів підтримали скликання позачергового конгресу УАФ, на якому планується зняти Андрія Павелка і призначити нового президента організації.

Об'єднання професіональних футбольних клубів України «Прем'єр-Ліга» більшістю голосів підтримало скликання позачергового конгресу УАФ, повідомляє Костянтин Андріюк.

Зазначимо, що на цій зустрічі планується зняти Андрія Павелка з посади голови організації та призначити нового президента.

УПЛ – це колективний член УАФ, який має один з 45 голосів, тому це важливе рішення в планах футбольної спільноти щодо припинення повноважень чинного керівництва, повідомляє КДК.

Джерело також зазначає, що рішення підтримало 12 клубів, тоді як три – утримались, а ще одна не надала відповіді. Чотирма командами, що не підтримали скликання позачергового конгресу УАФ, є Металіст 1925, Ворскла, Дніпро-1 і Шахтар.

  • Над Андрієм Павелком ще з листопада 2022 року триває слідство у справі про розкрадання коштів на будівництво заводу з виготовлення штучних полів.
  • Починаючи з лютого 2023 року, функціонера було відсторонено від своєї посади на час слідства.
  • У червні суддя Шевченківського районного суду міста Львова відправив Андрія Павелка в СІЗО.