Минай офіційно звернувся до куратора українського суддівства Лучі: клуб УПЛ озвучив вимоги до італійця

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
370
0 голосів
Минай офіційно звернувся до куратора українського суддівства Лучі: клуб УПЛ озвучив вимоги до італійця
Лучано Лучі. Фото: УАФ
У Минаї пригадали голові комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі про обіцянку розбирати суперечливі моменти роботи його підопічних у публічній площині, яка ще не втілена в реальність.

На фоні повідомлень ЗМІ про продовження угоди з головою комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі, які ще поки не підтверджені офіційно, Минай на своєму порталі оприлюднив звернення до керівника суддівського корпусу.

Закарпатці нагадали італійцю про обіцянку, який той озвучив на одному з зібрань босів команд Прем'єр-ліги:

«Сподіваємось, пан Лучі й надалі прислухатиметься до думки керівників клубів УПЛ та все ж таки стримає свою обіцянку щотижня виходити у публічну площину й робити розбір суперечливих або «гарячих» моментів за участі арбітрів у матчах.

За попередньою домовленістю, перше відео на YouTube-каналі Федерації мало б з’явитись 24 жовтня. Але очікуваний випуск так й не вийшов».

За словами Минаю, комітет арбітрів не дуже охоче пояснює дії арбітрів і у звичному форматі:

«Минула зустріч відбулась 11 жовтня. З того часу єдине роз’яснення щодо трактування ігрових епізодів суддями з’явилось аж 13 листопада й у старому – текстовому форматі. Клуби та вболівальники отримали пояснення лише по шести епізодам п’яти матчів 13-го та 14-го турів УПЛ.

Хочемо нагадати Комітету Арбітрів й УАФ та повідомити вболівальників, що відеопояснення трактування ігрових епізодів за участі Лучі мали б виходити щотижня за декілька днів після завершення останнього матчу туру. Натомість Комітетом взагалі були проігноровані 11-й та 12-й тури». 

Наостанок «лиси» аргументували свій вихід у публічну площину з цього приводу:

«Оскільки Комітет арбітрів не має право вступати у приватне листування з клубами, ми вирішили нагадати про обіцянки та домовленості публічно».

  • Нагадаємо, що нова угода Лучі з УАФ, за повідомленнями ЗМІ, чинна до червня 2024 року. Лучано працює з українськими арбітрами з 2015 року.
  • Роботою італійця не були задоволені клуби УПЛ, і як зазначалося в пресі, його наступником мав стати Ярослав Козик.