Джерело: УАФ продовжила контракт з Лучі попри незадоволення клубів УПЛ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
274
0 голосів
 Джерело: УАФ продовжила контракт з Лучі попри незадоволення клубів УПЛ
Лучано Лучі. Фото: Google
Українська асоціація футболу продовжила контракт з італійським куратором Комітету арбітрів Лучано Лучі, яким незадоволені представники клубів УПЛ.

УАФ перепідписала договір з Лучано Лучідо червня 2024 року. Таку інформацію надав UA-Футбол.

Відзначимо, що попередня угода сплила у жовтні цього року, але на зустрічі з клубами, яка відбувалася онлайн, італієць заявляв, що хоче продовжити свою роботу.

Таке рішення не до вподоби деяким клубам УПЛ, які виступають за кардинальну реформу в суддівському корпусі, а Лучі проти будь-яких змін.

Клуби УПЛ висували пропозиції, щоб арбітри публічно пояснювали свої рішення на полі після перегляду ВАР, як це робилося на жіночому чемпіонаті світу 2023. 

Також серед планів вивести у публічний простір фінансову звітність, що повинно допомогти побороти корупцію у суддівському корпусі.

Реформа передбачає зміну спеціалістів у Суддівському корпусі. Водночас, відомо, що в ході цієї реформи не планується відмовлятися від співпраці з провідними закордонними спеціалістами у галузі арбітражу. Їх можуть доєднувати до аналізу суддівських рішень, пояснення резонансних випадків, обміну досвідом тощо.

  • Раніше ми писали, що Віктор Вацко розповів, хто на його думку та за його інсайдами, може замінити італійця Лучано Лучі на посаді голови Комітету арбітрів УАФ.
  • Лучано Лучі очолив Комітет арбітрів УАФ у 2015 році. 
  • До нього цю посаду займав ще один фахівець з Італії, синьор П'єрлуїджі Колліна.