Вилучення Бескоровайного у матчі Кривбас – Динамо: УАФ поставила крапку у скандальному рішенні

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
646
0 голосів
Вилучення Бескоровайного у матчі Кривбас – Динамо: УАФ поставила крапку у скандальному рішенні
Ривок Владислава Ваната, який завершився червоною карткою для Данила Бескоровайного. Фото: ФК Динамо
Комітет арбітрів Української асоціації футболу пояснив тлумачення окремих ігрових епізодів поєдинків 14-го туру української Прем'єр-ліги, зокрема і червону картку захисника Кривбаса Данила Бескоровайного.

Головний арбітр поєдинку 14-го туру української Прем’єр-ліги між Кривбасом та Динамо (0:2) Максим Козиряцький мав всі законні підстави показувати захиснику команди-господарів Данилу Безкоровайному пряму червону картку за фол на форварді киян Владиславі Ванаті

Комітет арбітрів Української асоціації футболу пояснив, чому до Козиряцького не можуть бути жодних претензій.

«Таке порушення підпадає під типологію «Зрив очевидної гольової можливості» (DOGSO), а отже, призводить до технічного покарання у вигляді штрафного удару (порушення було скоєно за межами штрафного майданчика) та дисциплінарної санкції за DOGSO, тобто до червоної картки.

Відповідно до протоколу VAR, це рішення було перевірено цією технологією, і технічну та дисциплінарну санкції було підтверджено. Отже, йдеться про правильне рішення, яке було прийняте арбітром», –  поінформувала пресслужба УАФ.

  • Після перемоги в Кривому Розі Динамо має в своєму активі 19 очок після 11-ти зіграних поєдинків та посідає восьму сходинку в турнірній таблиці української Прем'єр-ліги.
  • В наступному турі команда Олександра Шовковського вдома прийматиме львівський Рух. Поєдинок заплановано на 26 листопада. Початок гри в Києві о 17:00.
  • Кривбас опустився на третій щабель. В активі команди з Кривого Рогу 27 очок.
  • В наступному турі команда Юрія Вернидуба на виїзді зіграє проти Минаю. Поєдинок заплановано на 25 листопада. Початок гри о 13:00.