«Едмар прийшов на тренування і попрощався з нами»: Вачіберадзе ‒ про ситуацію з головним тренером Металіста 1925

Аватар Олександр Петров Олександр Петров
3191
0 голосів
«Едмар прийшов на тренування і попрощався з нами»: Вачіберадзе ‒ про ситуацію з головним тренером Металіста 1925
Бека Вачіберадзе. Фото: Металіст 1925
Металіст 1925 нічого про це не повідомляв, напарник Едмара не хоче це коментувати – та на матчі з Чорноморцем бразильця не було. Сайт sport-express.ua поспілкувався з півзахисником Вачіберадзе й дізнався ексклюзивні деталі про прощання головного тренера з харків’янами.

Хоча Металіст 1925 здобув вольову перемогу 2:1 над Чорноморцем, найбільше обговорювали не це. Відсутність Едмара на тренерському містку Металіст 1925 кинулася в очі ще перед стартом матчу харків’ян проти Чорноморця. Згодом пройшла інформація, що начебто його вже нема у команді. 

На запити нашої редакції керівництво Металіста 1925 відповіло: «Скоро зможемо повідомити офіційну інформацію», а помічник головного тренера Олег Голодюк в інтерв’ю сайту «Український футбол» взагалі відмовився коментувати ситуацію: «Буде правильно, якщо цю ситуацію прокоментує або сам Едмар, або керівництво клубу. З моєї сторони, напевно, не компетентно буде це робити».

Так що сталося насправді? Щоб розвіяти чи підтвердити ці чутки, спеціальний кореспондент сайту sport-express.ua прямо на стадіоні розпитав про це у гравців. Першим, хто дав невеликий коментар з цього приводу, був півзахисник Бека Вачіберадзе. 

Півзахисник Металіста 1925 Бека Вачіберадзе, який свого часу пограв і в складі одеситів, в ексклюзивному інтерв’ю для сайту sport-express.ua розповів про те:

  • як команда здобула перемогу над Чорноморцем
  • коли дізналися, що команду залишає Едмар, і яким було прощання з тренером
  • хто готував харківську команду до матчу з Чорноморцем 

«У роздягальні були овації. Усі один одному аплодували»

– Шалено радий, що виграли, – починає свою промову півзахисник Бека Вачіберадзе. – Тим більше, що всі ми до цього дуже довго йшли, не опускали рук. Може, нам сьогодні справді трохи пощастило, але ж раніше успіх часто відвертався від нас. Тому зараз у роздягальні були овації. Усі один одному аплодували. 

– Матч почався з ваших атак, були моменти, щоб забити, але ви пропустили першими. Що пішло не так?

– Хотіли забити швидкий м’яч. Був момент у Юсова, коли він скористався простором і вийшов на ворота. Потім Діма ще раз небезпечно бив, вже з-за меж карного майданчика. Був і у мене шанс: після ауту мені скинули м’яча, але я трішки до нього не дотягнувся, тому він на ногу не ліг, так що удар вийшов несильним, прямо у руки воротарю. 

А далі ініціативу перехопив суперник, і нам вже було складно. Ми знали, що так буде, і в першому таймі воно так і сталося. А тут ще Чорноморець нам необов’язковий гол забив. Там наш захисник міг уважніше зіграти. Ну, а коли Чорноморець залишився у меншості, ми вже контролювали ситуацію на полі. У другому таймі створили багато моментів, два з яких втілили у голи й цілком заслужили перемогу. 

«У перерві нам сказали не поспішати, розігрувати м’яча до вірного»

– Перед матчем тренери звертали вашу увагу на те, що Штогрін багато забиває? Чому не втримали його?

– Звичайно, нам казали про це. Там був рикошет, м’яч полетів на дальню штангу, і наш захисник намагався вибити його, але помилився і не встиг. Нам потрібно вигравати більше єдиноборств. 

– Вилучення у Чорноморця зіграло свою роль?

– Звичайно. Набагато легше стало після цього, більше тайму грали у більшості. 

– Що тренери казали вам у перерві? 

– Зауважень не було. Казали, що треба агресивніше грати, але при цьому не поспішати, розігрувати м’яч до вірного. Якщо так будемо далі грати, то обов’язково свій гол заб’ємо. 

Олег Голодюк. Фото: Металіст 1925

«У суперника було вилучення, після цього у них все пішло не так»

– Заміни проведені у перерві посилили гру у атаці? 

– Так. Ми забили два гарні голи, а могли, мабуть, і більше. Перший ‒ після передачі з флангу від Безуглого (саме він не вгледів за Штогріним у ситуації з першим голом, ‒ прим. О.П.) Борячук здорово головою зіграв. А другий гол ‒ це Арі скористався оперативним простором, змістився у центрі і з лівої пробив низом у самісінький кут. 

– Ти кажеш, були ще моменти, чому більше не забили? 

– Трохи підвела реалізація. Десь не зуміли розпорядитися м’ячем. Останній пас нам не вдавався. А коли доходило діло до удару, ми били неточно. 

– Деякі провідні гравці Металіста-1925 сьогодні не грали. Причини? 

– У них незначні пошкодження. Думаю, що найближчим часом вони будуть у строю. 

– Як вам ваша колишня команда ‒ Чорноморець? 

– Дуже хороша команда. У них добре награна гра на флангах. Форварди при атаках відскакують, а крайні півзахисники вриваються у зони під нападниками, і загрожують воротам. Недаремно одесити займають високе місце у турнірній таблиці. Ми це все розібрали, слава Богу, що стримали їх. Нічого у них не вийшло. Знову ж таки, було вилучення, і все в них пішло не так. 

«До гри з Чорноморцем нас готували Голодюк і Котов

– Сьогодні на матчі не було Едмара. Футболісти, які не були задіяні у матчі, кажуть, що він покинув команду. Коли ви про це дізналися? 

– Нещодавно. Я думаю, більш детально вам про це розповість керівництво клубу, або сам Едмар чи хтось із тренерів. 

Едмар. Фото: Металіст 1925

– Едмар попрощався з вами? 

– Так, звичайно. Прийшов на тренування і попрощався з командою, подякував всім – на цьому все. 

– Хто готував вас до гри з Чорноморцем? 

– Олег Голодюк і Євген Котов. 

– Вони подякували вам за гру? 

– Так, звичайно. Важкий період був у нас. Ніяк не могли виграти – шість ігор підряд. Це, звичайно, тиснуло на нас. Якщо брати останню гру з Ворсклою , такий безглуздий гол під завісу матчу пропустили – ми не дотерпіли до перемоги зовсім трохи і втратили очки. Начебто робимо усе правильно, а тут такі голи нам залітають. Тому сьогодні дуже важлива для нас перемога. Тепер, напевно, психологічно стане легше. З плечей ніби важкий вантаж упав.